13 decembrie

UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI SE SITUEAZA PE PRIMUL LOC IN ROMANIA
Universitatea Babeș-Bolyai se află pe primul loc, pentru al treilea an consecutiv, în România, în urma clasamentului realizat în funcție de performanțele instituțiilor de învățământ superior din țară obținute în cadrul topurilor internaționale. Clasamentul a fost realizat de către Asociația Cercetătorilor români Ad-Astra, reunind într-un sistem unitar diversele tipuri de clasificare internațională a universităților, cu scopul de a realiza o imagine comprehensivă asupra perfornanțelor obținute de către unitățile de învățământ superior din România. Reamintim că Meta-Rankingul universitar a demarat în 2016, iar la acest moment este realizat de către Asociația Ad-Astra a cercetătorilor români.

ELEVII CLUJENI PREMIATI
Zeci de elevi clujeni care au obținut rezultate deosebite la învățătură și au reprezentat municipiul Cluj-Napoca la nivel național și internațional, au fost premiați ieri de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului Gala „10 pentru Cluj”. Primarul Emil Boc a declarat că instituțiile locale vor sprijini în continuare elevii cu rezultate excepționale prin transformarea orașului într-un puternic centru de inovare, un centru modern pentru start-up-uri, locuri de muncă și infrastructură modernă și a subliniat că 20% din taxele plătite de cetățeni se întorc în educație. Reamintim că Gala „10 pentru Cluj” este un eveniment organizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca și de către Consiliul local și a avut loc pentru cea de a zecea ediție.

DEZBATERI PUBLICE PRIVIND AMENAJAREA CURSULUI RAULUI SOMES
O serie de dezbateri publice intitulate „Sunt riveran 2018” privind masterplanul de regenerare urbană ce vizează cursul Someșului vor fi organizate astăzi, 13 decembrie, de la ora 17, la Clădirea Casino în Parcul Central și mâine, 14 decembrie de la ora 17:30, la Casa Matei Corvin. În cadrul evenimentului participă reprezentanții spanioli ai organizației Studio Practica, câștigătorii concursului internațional de soluții Re-Thinking Someș și managerii proiectelor de regenerare urbană create de-a lungul râurilor Nervion și Foyle. Programul prevede construirea de poduri pietonale și pentru biciclete, plantarea de arbori, piste de biciclete și amenajarea malurilor râului Someș. Totodată, platoul Sălii Sporturilor apare pe planșa de proiect ca o zonă verde, strada Gavril Muzicescu va fi pietonalizată, iar scuarul de lângă Camera de Comerț și Industrie ar urma să fie remodelat.
Valoarea estimată a contractului de proiectare este de 1,5 milioane de lei.

RAZIE IN CAMINELE STUDENTESTI DIN COMPLEXUL STUDENTESC MARASTI
Peste 1500 de studenți români și aproximativ 50 de studenți străini au fost legitimați de către polițiștii Biroului de Poliție pentru Centrul Universitar, în urma unei acțiuni ample realizate în Complexul Studențesc Mărăști. 10 dintre aceștia au fost informați în legătură cu prevederile legale privind regimul studenților străini în România, au fost aplicate 8 sancțiuni pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Totodată, a fost constatată o infracțiune de fals privind identitatea, unde a fost întocmit un dosar penal.