13 decembrie

EVENIMENTE CRESTINE PENTRU TINERI LA BISERICA VIA
Mai multe evenimente creştine pentru tineri vor avea loc începând cu acest sfârşit de săptămână la Biserica Baptistă Via.
Astfel, astăzi de la ora 19, dr. Mircea Miclea va susţine o prelegere pe subiectul: „Criza de sens şi depresia”. De asemenea mâine grupul Messis va susţine un concert de colinde, iar duminică va avea loc evenimentul Încălzeşte un suflet prin intermediul căruia mai multe familii nevoiaşe din judeţul Vaslui vor primi hrană, îmbrăcăminte şi cele necesare bunului trai, ambele evenimente cu începere de la ora 19. Pentru mai multe detalii intraţi pe site-ul bisericii sau pe pagina de facebook.

MEDICAMENT PENTRU COPII RETRAS DE PE PIATA
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor medicale din România anunţă retragerea de piaţă a medicamentului pentru copii Debridat, după ce firma producătoare a constatat existenţa unui corp metalic străin într-unul dintre flacoane.
Decizia se aplică pentru Debridat în varianta de 125 ml şi pentru cea de 250 ml.

SE PROPUNE MAJORAREA TARIFELOR LA TAXIMETRIE
O propunere care vizează majorarea tarifelor la serviciile de taximetrie din oraș, cu un procent de aproape 30%, va intra spre dezbatere în ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare.
Proiectul mai prevede creșterea tarifului pe timp de noapte cu până la 10 procente. Astfel, de la 2,25 lei pe timp de zi, tariful ar putea fi de 2,95 lei, în timp ce pe timp de noapte, va crește de la 2,98 lei la 3,25 lei. Prețurile au fost stabilite în urma unei discuții purtate între asociațiile de taximetriști și primărie.

LICITATIE PENTRU ACHIZITIONAREA UNUI PRAG DE SOL INTELIGENT
O nouă licitație în vederea achiziționării unui prag de sol inteligent a fost lansată de către autoritatea locală.
Documentul prevede achiziționarea unui prag de sol inteligent dotat cu senzori care detectează viteza de deplasare a mașinilor, astfel încât pragul să fie ridicat atunci când mașina depășește viteza prestabilită. În cea dintâi licitație lansată a fost depusă doar o singură ofertă, care nu a întrunit criteriile tehnice. Valoarea investiției este de aproximativ 350.000 de lei, iar ofertele pot fi depuse până în 23 decembrie.

PRIMARIA A CUMPARAT 10 AUTOBUZE SECOND-HAND
Primăria Cluj-Napoca a achiziționat 10 autobuze second-hand de proveniență franceză, care urmează să intre în dotarea Companiei de Transport Public.
Primele cinci vor fi livrate la începutul anului viitor, urmând ca celelalte să ajungă în oraș pe parcurs. Valoarea investiției se ridică la peste 1,5 milioane de lei.

ULTIMA ZI IN CARE MAI POT FI DONATE PRODUSE PENTRU BANCA DE ALIMENTE A USAMV
Astăzi este ultima zi în care clujenii mai pot să doneze alimente pentru familiile din zonele sărace ale țării, prin intermediul campaniei derulate de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară în parteneriat cu Crucea Roșie.
Pentru a putea dona trebuie să ştiţi că banca de alimente este amplasată în clădirea din parcarea principală a instituției. Anul acesta, campania împlinește 10 ani de existență, timp în care au fost ajutate mai bine de 200.000 de persoane.

PRIMARIA A PRIMIT PREMIUL DE EXCELENTA IN GUVERNARE PARTICIPATIVA
Primăria Cluj-Napoca a primit premiul de Excelență în Guvernare participativă.
Distincția a fost acordată pentru procesul de bugetare participativă pe care autoritatea locală îl desfășoară anual și care a fost primul de acest tip din România în cadrul Galei Asociațiilor Municipiilor din România, ce a avut loc în această săptămână.

SALA DE SPORT A COLEGIULUI NATIONAL GEORGE COSBUC VA INTRA IN REPARATII
Sala de sport a Colegiului Național George Coșbuc va intra in reparații, după ce au fost constatate câteva erori de construcție încă din partea de proiectare.
Valoarea proiectului, care va fi supus spre aprobare în ședința de săptămâna viitoare a Consiliului local, se ridică la peste 6 milioane de lei. Reparațiile constau în amplasarea unor grinzi metalice sub structura de beton armat, care va atrage schimbarea parchetului si a sistemului de iluminat din sala de gimnastică de la etaj, precum și revopsirea pereților.