13 februarie

CLUJUL, REPREZENTAT LA TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DE LA CHIȘINĂU
Județul Cluj a fost reprezentat de angajați ai Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din cadrul Consiliului Județean la Târgul de Turism Internațional ,,Tourism. Leisure. Hotels” de la Chișinău. Evenimentul a avut loc în perioada 7 – 10 februarie și a fost organizat la Centrul Expozițional MoldExpo. Numeroșilor vizitatori le-au fost oferite materiale de promovare a celor mai reprezentative obiective şi atracţii turistice ale judeţului, precum Salina Turda, Stațiunea Muntele Băișorii, Lacul Beliș-Fântânele, Cheile Turzii, Cascada „Vălul Miresei”, Castelul Banffy de la Bonţida, Muzeul Memorial „Octavian Goga” de la Ciucea sau Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului“ din Nicula. În același timp, nu a fost uitată nici prezentarea specificului gastronomic al județului Cluj, la standul Consiliului Județean având loc, în fiecare zi de desfășurare a târgului, degustări de produse tradiționale care au reprezentat o adevărată atracție și un deliciu pentru publicul moldovean.

ECHIPAMENTE NOI LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ
Trei ecografe noi, ultraperformante, au intrat în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca. Acestea funcționează în Secțiile Clinice de Endocrinologie, Nefrologie și Obstetrică-Ginecologie I. Valoarea totală a celor trei echipamente se ridică la 350.000 lei, iar fondurile au fost alocate de către Ministerul Sănătății și Consiliul Județean. Vă reamintim faptul că datorită naturii sale neinvazive și a siguranței pe care o oferă pacientului, ecografia a devenit principala metodă de screening și de diagnostic în medicină.

SE REIA LICITAȚIA PENTRU RESTAURAREA CASTELULUI BANFFY DIN RĂSCRUCI
Consiliul Județean Cluj a reluat licitația pentru execuția lucrărilor la Castelul Banffy din Răscruci. În acest context, noul termen limită de depunere a ofertelor este 13 martie anul curent, societatea declarată câștigătoare urmând să realizeze lucrări atât la imobilul-clădire Castel Banffy cât și la parcul-monument. Valoarea totală estimată a lucrărilor de restaurare și conservare care vor trebui realizate în maxim 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor a rămas neschimbată, respectiv aproximativ 13,5 milioane de lei fără TVA. Prin intermediul proiectului se urmărește punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului din școală în Centru Cultural care să permită organizarea unor evenimente, precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.