13 iulie

NEVOIE URGENTĂ PENTRU ECATERINA BIRU
Femeia grav rănită în accidentul petrecut săptămâna trecută la Mihăiești, localitate din comuna clujeană Sânpaul, are nevoie urgentă de sânge. Toți cei care pot să doneze sunt așteptați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca, situat pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 18.
Persoanele care doresc să ajute în acest fel trebuie să menționeze că donația este făcută pentru Ecaterina Biru, internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, în sectorul Chirurgie I, secția ATI. În urma accidentului de la Mihăiești, un bărbat a decedat, un copil a suferit traumatisme, iar victima care are nevoie de transfuzie sanguină a fost transportată la Spitalul Județean cu un elicopter SMURD.

PIAȚA VOLANTĂ DIN GRIGORESCU ESTE DESCHISĂ ÎN FIECARE ZI DE MARȚI
Piața volantă din cartierul Grigorescu va fi deschisă publicului larg în fiecare zi de marți, începând de astăzi. Târgul de pe str. Sigismund Toduță poate fi vizitat în intervalul orar 15-19.
Date fiind condițiile impuse de pandemia de coronavirus trebuie să știți că accesul clienților este limitat la 150 de persoane, este permisă prezența a maximum 70 de producători, iar standurile cu marfă trebuie amplasate la o distanță de 3 metri. Purtarea măștii de protecție este obligatorie, este interzisă atingerea mărfii – aceasta fiind servită de comerciant – intrările și ieșirile din incinta pieței sunt delimitate prin circuite separate, iar distanța socială care trebuie respectată este de 1,5 m. Vă reamintim, de asemenea, că săptămâna trecută a fost deschisă și piața volantă din cartierul Gheorgheni, situată pe str. Unirii, la capătul liniei troleibuzului 3. Aceasta este disponibilă publicului larg în fiecare zi de joi, în intervalul orar 15-19.

FSEGA ESTE ÎN TOPUL FACULTĂȚILOR DE PROFIL DIN ȚARĂ
Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca ocupă prima poziție în cadrul instituțiilor academice de profil existente în România.
La nivel internațional, potrivit ierarhizării mondiale pe domenii, realizată de QS, UBB este prezentă în topul celor mai bune 500 universități din lume în trei domenii esențiale ale științelor economice: științe sociale & Management, Business & studii manageriale, respectiv Economie & Econometrie. Pe plan național, în sectorul științelor sociale&management, UBB este urmată de Universitatea din București, raportat la segmentul studiilor manageriale și de business, respectiv la specializările economie&econometrie pe locul doi se găsește Academia de Studii Economice din București. Potrivit prioritizării pe domenii de știință întocmită de Times Higher Education, doar patru universități din România au reușit să intre în clasamentul global din domeniul de știință Business & Economics, toate pe poziția 601+. Printre acestea se găsește și Universitatea Babeș-Bolyai, care a fost evaluată după  impactul și relevanța cercetării derulate și în funcție de gradul de internaționalizare a instituției. Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor este parte a Universității Babeș Bolyai doar din 1961, dar a fost înființată inițial ca o instituție independentă în 1920. Astfel, în 2021 se împlinesc 101 ani de învățământ economic superior în limba română la Cluj. În prezent, FSEGA este și cea mai mare facultate din țară în domeniul economic, cu peste 9.200 de studenți înmatriculați în ultimul an. Programe de studii existente la nivel licență și masterat cuprind specializările: economie, contabilitate, finanțe, management, marketing, administrarea afacerilor, economie și afaceri internaționale, cibernetică, statistică și informatică economică, în cinci limbi de studiu: română, maghiară, engleză, germană și franceză. Pentru mai multe detalii despre cele prezentate, dar și cu referire la sesiunea de admitere organizată de UBB în această vară, puteți vizita site-ul admitere2021.ubbcluj.ro.

ATELIERE PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ OCTAVIAN GOGA
Călătorii imaginare printr-un secol de bibliotecă este genericul sub care sunt organizate atelierele pentru copii și adolescenți la Biblioteca Județeană Octavian Goga din Cluj-Napoca.
Întâlnirile au loc pe Calea Dorobanților nr. 104, etaj IV, în fiecare zi de miercuri, până în 4 august, în intervalul orar 13.00-15.00. Participarea este gratuită, dar se face pe baza permisului de intrare în bibliotecă. Mai multe detalii aflați dacă intrați pe site-ul bjc.ro.