13 iunie

ACTIUNI DE DEZINSECTIE
Primăria Municipiului Cluj-Napoca va efectua, până la sfârșitul acestei luni, mai multe acțiuni de dezinsecție, în funcție de condițiile meteorologice. Pentru procedură vor fi folosite produse și substanțe care au rolul de a combate specia Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika, dar și insecticide pentru eliminarea țânțarilor în stadiul de larvă. Pentru evitarea unor reinfestări sau apariția unor noi zone contaminate, instituția locală recomandă cetățenilor să efectueze tratamente de dezinsecție pe pășuni, în depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării sau orice alt loc în care există riscul de infestare cu insecte. Pe această cale vă aducem la cunoștință că acțiunile de dezinsecție derulate de Primărie se vor desfășura în intervalul 21-6.

PLATA AFERENTA MOTORINEI UTILIZATA IN AGRICULTURA
Agenția Națională de Plăți și Intervenție în agricultură anunță începerea plății aferente ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, în primul trimestru al anului. Potrivit informațiilor furnizate, există un număr de aproape 13.000 de beneficiari, iar suma totală de plată se ridică la o valoare de 129 milioane de lei.Cea mai mare cantitate de motorină a fost utilizată în sectorul vegetal, urmat de cel zootehnic și de sectorul îmbunătățiri funciare.

SPORTS FESTIVAL A INCEPUT
Cea de-a doua ediție a evenimentului Sports Festival a început astăzi și durează până duminică. Pentru ziua în curs clujenii vor putea să participe la programe sportive precum fotbal, kendama, skate sau tenis de masă, care au loc la Cluj Arena. De asemenea, Aleea Stadionului găzduiește un Tir cu arcul, iar pe platoul sălii BT Arena, sunt organizate demonstrații de echitație, street workout sau airbag jump.
Parcul Central găzduiește astăzi mai multe sporturi, printre care caiac, gimnastică, mountain bike, tiroliană sau fitness, iar în Parcul pentru Copii situat lângă Cluj Arena sunt organizate patinaj pe role, beach volley, beach handball sau cross training. Evenimente de acest tip au loc și la Winners Sports Club, în Parcul Babeș și în Complexul de Natație al Universității Babeș-Bolyai. Mai multe detalii despre evenimentele organizate în cadrul festivalului puteți să consultați pe site-ul sportsfestival.com.

RESTRICTII CIRCULATIE SI SUSPENDARE RUTE CU OCAZIA SPORTS FESTIVAL
Circulația generală a mijloacelor de transport în comun din zona Aleeii Stadionului este suspendată până duminică, inclusiv, ca urmare a desfășurării evenimentului „Sports Festival”. Astfel, linia 30, care deservește ruta cart. Grigorescu- str. A. Vlaicu, va circula pe un traseu deviat, mai exact pe tronsonul str. George Coșbuc – Spl. Independenței – Pod Garibaldi. Totodată, linia M26 va circula spre Centru, pe ruta Spl. Independenței – str. George Coșbuc. În ceea ce privește ziua de duminică, între orele 6-12, circulația pe str. George Coșbuc și pe Splaiul Independenței va fi suspendată, urmând ca linia 30 să circule la plecare pe traseul str. Dragalina – Bd-ul 21 Decembrie, iar la întoarcere pe ruta B-dul 21 Decembrie – str. Dragalina – P-ța 14 iulie. În ceea ce privesc autobuzele aferente liniei M26, pentru ziua de duminică în același interval, acestea vor circula până în P-ța 14 iulie, iar la întoarcerea spre Florești se va merge pe Spl. Independenței – Str. Plopilor – Cal. Florești. Instituția locală a mai anunțat că pentru ziua de duminică, tramvaiele aferente liniei 101 vor fi înlocuite, în intervalul 6-13, cu autobuze care vor circula pe un traseu deviat. Mai multe detalii și informații pot fi consultate pe site-ul instituției, ctpcj.ro.