13 iunie

BCALAUREAT LA CLUJ
Astazi a început prima sesiune a examenului de Bacalaureat. In judetul Cluj s-au înscris 4009 absolventi, în scadere cu aproape 1000 de absolventi fata de 2015. 3548 de candidati sint din promotia curenta, iar 461 din promotii anterioare. Prima proba de Bacalaureat este cea orala la limba româna, care se va desfasura pe parcursul a trei zile.

PRIMARIA CLUJEANA A CISTIGAT PREMIUL A.P.E.
Centrul Regional de Protectie a Mediului România a desemnat Primaria Cluj-Napoca drept cistigatoare a Premiul A.P.E. România – Premiu pentru Achizitiile Publice Ecologice 2016.
Municipalitatea a fost preamiata pentru proiectele: „Cresterea Eficientei Energetice a Blocurilor de Locuinte din Municipiul Cluj-Napoca si Sprijinirea investitiilor în eficienta energetica a blocurilor de locuinte. În urma implementarii acestor proiecte, Primaria
Cluj-Napoca si beneficiarii consuma cu 72% mai putina energie pe an în cele 38 de blocuri de locuinte.

TEREN PENTRU PARCAREA SECTIEI 4 POLITIE
Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Cluj a solicitat Primariei modificarea Planului Urbanistic General (PUG) in scopul încadrarii întregii parcele unde functioneaza Sectia 4 Politie în zona de cladiri. O parte din zona este încadrata în spatiu verde. Imobilul este în
proprietatea statului român si în administrarea Ministerului Afacerilor Interne. Suprafata terenului este de peste 9700 de mp. Scopul investitiei este amenajarea unei parcari acoperite si împrejmuite în vederea depozitarii si pastrarii autovehiculelor – bunuri care constituie mijloace materiale de proba, ridicate cu ocazia constatarii sau cercetarii unor infractiuni.
Consilierii locali vor lua o decizie in cursul acestei saptamini.

PACHETE DE ALIMENTE DE LA PRIMARIE
Pachetele de alimente acordate de Primarie mai pot fi luate de clujeni pina in data de 17 iunie. Redistribuirea acestora se face in cluburile de cartier ale pensionarilor, iar in cartierele Gheorgheni si Iris redistribuirea se face la primariile de cartier.
Din totalul de 20.000 de pachete cu alimente, au fost distribuite 14.800.