13 mai

INVESTITIE IN SPITALUL „LEON DANIELLO”

Consiliul Județean Cluj a decis extinderea și etajarea uneia dintre clădirile Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean. În valoare de peste 1.200.000 de lei, investiția Consiliului Județean urmărește, în principal, optimizarea circuitelor funcționale medicale, astfel încât acestea să respecte pe deplin normele igienico-sanitare. În acest fel, atât pacienții cât și personalul spitalului urmează a fi mult mai bine protejați față de riscul de îmbolnăvire cu tuberculoză pulmonară. Odată cu finalizarea extinderii și etajării imobilului, se vor restabili circuitele funcționale prin separarea totală a zonelor administrative de cele destinate actului medical. Astfel, riscul de contractare a unor infecții nozocomiale va fi diminuat considerabil.

UN NOU PARC DE AGREMENT „PADUREA CLUJENILOR”

În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 8 mai au fost aprobate 7 proiecte cu finanțare din fonduri europene, cu o valoare totală de 66,5 mil euro. Unul dintre aceste proiecte presupune amenajarea unui nou parc cu o suprafață de 21,3 ha. Investiția presupune reconversia funcțională, reutilizarea și transformarea unui teren de 213000 mp în spațiu de agrement pentru cetățeni. Proiectul vizează transformarea spațiului într-o grădină urbană, cu spații verzi extinse, spațiu pietonal, piste și parcări pentru biciclete. De asemenea, Pădurea Clujenilor va oferi publicului spații de recreere și facilități pentru persoanele cu dizabilități. Parcul va fi situat pe Bulevardul Muncii, iar investiția se ridică la 5 milioane de euro.

CALATORII IN ISTORIA ROMANIEI”

Primăria Municipiului Cluj Napoca și Compania de Transport Public îi invită pe clujeni și pe locuitorii zonei metropolitane să se bucure de… călătorii în timp, prin folosirea transportului în comun. In cadrul Programului „Cluj 100” de celebrare a Centenarulu 20 de mijloace de transport în comun (autobuze, troleibuze și tramvaie) au fost decorate în exterior cu autocolante ce cuprind fotografii de epocă și informații esențiale despre câteva dintre cele mai importante momente ale istoriei noastre naționale. Campania „Călătorii în Istoria României” a fost realizată de Primăria Municipiului Cluj Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. în baza unui proiect propus de către Asociația pentru Leadership, Comunicare și Profiling, coordonat de către istoricul și comunicatorul Ion Novăcescu, unul dintre autorii cărții „Poveștile Minunate ale României.”

ORAR NOU PENTRU LINIA M16

Compania de Transport Public Cluj-Napoca informeaza ca, s-a suplimentat programul de transport in zilele lucratoare a liniei M 16 (P-ta Stefan Cel mare – Faget – Ciurila). Detalii legate de noul program al liniei M16 gasiti pe site-ul nostru, la sectiunea stiri.

Plecari P-ta St. Cel Mare : 5:50 – 7:20 – 10:00 – 13:35 – 15:25 – 17:45 – 20:05;

Plecari Ciurila: 6:30 – 8:00 – 10:40 – 14:20 – 16:05 – 18:25 – 20:40;

Plecari Faget: 6:50 – 8:20 – 11:00 – 14:40 – 16:25 – 18:45 – 21:00.