13 martie

APLICAȚIE PENTRU REDUCEREA RISIPEI ALIMENTARE
Asociaţia O Masă Caldă a dezvoltat aplicaţia ShareFood, un instrument care facilitează comunicarea directă între cei care produc hrană şi cei care au nevoie de ea, contribuind astfel la reducerea risipei alimentare.
Aplicaţia este disponibilă in Google Play Store si se adresează persoanelor juridice din zona alimentaţiei publice, care doresc să doneze mâncarea rămasă neconsumată.
Beneficiarii pot fi asociaţii, organizaţii sau instituţii care au ca scop susţinerea persoanelor defavorizate din cadrul unei comunităţi.
Asociaţia O Masă Caldă are sediul în Cluj-Napoca, dar are activităţi şi în Bucureşti, Bistriţa, Satu Mare, Adjud şi Constanţa, unde asigură în jur de 900 de porţii de mâncare săptămânal. Toate informaţiile referitoare la activităţile asociaţiei şi la aplicația ShareFood sunt disponibile pe site-ul omasacalda.ro

TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE TURISM DE LA BERLIN, UN SUCCES PENTRU CLUJ
Participarea Consiliului Județean Cluj la Târgul Internațional de Turism de la Berlin a fost un adevărat succes în ceea ce privește promovarea obiectivelor cultural-turistice și a zonelor de interes pentru germanii care intenționează să-și petreacă vacanțele în România. Standul județului Cluj a fost asaltat de vizitatorii târgului, aceștia solicitând informaţii despre oportunitățile pe care le au la dispoziție pentru a-și organiza viitoarele sejururi.
Vă reamintim faptul că, în cadrul Targului International de Turism de la Berlin, cea mai mare manifestare de profil din Europa, județul Cluj a fost reprezentat Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, precum și de Asociația Produs de Cluj.
La ediția din acest an a Targului International de Turism de la Berlin au participat 186 de țări, peste 10.000 de expozanți și peste 110.000 de vizitatori.

CLUJ, GAZDA AMBASADOAREI FRANȚEI
Ambasadoarea Franței în România, Dna Michèle Ramis va fi prezentă la Cluj-Napoca maine, 14 martie, la deschiderea Întâlnirilor Europene din Transilvania.
Tema acestui evenimet organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România – filiala Cluj-Napoca, este „Orașe durabile”, un subiect intens dezbătut în Franța și de actualitate în România, fiind direct legat de dezvoltarea locală.
Deschiderea Întâlnirilor Europene din Transilvania va avea loc maine, la ora 9.30, la Universitatea Tehnică, aula Alexandru Domșa, situata pe str. Constantin Daicoviciu nr. 15. La intalnire vor lua parte 130 de participanţi veniţi din multiple sfere sociale şi de activitate, precum şi 30 de experți în administrație publică, din Franța, România şi Polonia.