13 martie

BENZI DEDICATE TRANSPORTULUI IN COMUN IN CARTIERUL GHEORGHENI
Benzile dedicate transportului în comun în cartierul Gheorgheni, pe sectorul Septimiu Albini – p-ța Cipariu, vor fi prelungite începând din 2 aprilie. În acest context, 68 de locuri de parcare la bordură pentru care nu există abonamente, vor dispărea, însă, ca soluție, pe strada Voltaire va fi instituit sens unic. Potrivit declarației primarului Emil Boc, decizia a fost luată pe fondul numărului mare de șoferi care merg la aceeași oră spre centru. Totodată, se dorește ca pe viitor, banda dedicată transportului în comun să fie prelungită din Septimiu Albini spre Iulius Mall, ceea ce ar înseamna reducerea a 141 de locuri de parcare la bordură. Reamintim că benzile funcționale pentru mijloacele de transport în comun au fost implementate pentru prima dată în 2016 printr-un proiect pilot în zona centrală a orașului.

UNIVERSITATEA TEHNICĂ IN TOPURILE INTERNATIONALE
Universitatea Tehnică se poziționează printre cele 1200 de instituții de învățământ superior din lume, care au intrat în clasamentul QS World University Ranking 2019, cu poziții de top în domenii precum inginerie mecanică, aeronautică și inginerie industrială, inginerie electrică și electronică și calculatoare și tehnologia informației. Pentru inginerie mecanică, aeronautică și inginerie industrială, universitatea ocupă segmentul 351-400 la nivel mondial, iar la nivel național locul 3, după Universitatea Politehnică din Timișoara și Universitatea Politehnică din București. Totodată, pentru inginerie electrică și electronică, la nivel internațional aceasta se clasează în primele 450 de universități, cu locul 2 la nivel național, iar pentru domeniul calculatoare și tehnologia informației, universitatea se poziționează în primele 600. QS World University Ranking este un clasament al universităților la nivel mondial, pentru ediția de față fiind selectate pentru analiză 4750 de instituții de învățământ superior din lume.

TERMENUL PENTRU REDIRECTIONAREA CELOR 2%, PRELUNGIT
Termenul pentru redirecționarea celor 2% din impozitul pe venit a fost prelungit până în 31 iulie, potrivit unei ordonanțe aprobate de Guvern. De asemenea, același termen se aplică și declarației unice pentru cei care obțin venituri din activități independente sau chirii. Reamintim că impozitul de 2% din venit poate fi redistribuit către entitățile non-profit și unitățile de cult sau pentru acordarea de burse private, conform legii, de către orice salariat, pentru pensionari fiind necesară o pensie minimă de 2000 de lei.