13 noiembrie

IMAGO – EVENIMENT PENTRU ADOLESCENŢII ŞI TINERII CREŞTINI
Un eveniment special cu intrare liberă, destinat adolescenţilor şi tinerilor este organizat mâine şi vineri de către Biserica Penticostală Speranţa.
La eveniment va participa grupul Not an Idol, întâlnirea de mâine având loc la Cinema Florin Piersic, iar cea de vineri la Biserica Speranţa, ambele cu începere de la ora 19.

UN MINI-TÂRG CU OBIECTE CASNICE ARE LOC LA MAGAZINUL ECCE HOMO
Obiecte casnice, decoraţiuni, îmbrăcăminte şi încălţăminte, precum şi alte obiecte de acest tip se găsesc până vineri la Târgul cu obiecte casnice organizat în incinta magazinului ce aparţine Organizaţiei Creştine Ecce Homo.
Evenimentul are loc pe str. Henri Barbusse, nr. 39, între 10 şi 18, ultima zi fiind vineri, 15 noiembrie.

DESCHIDEREA OFICIALĂ A CONSULATULUI REPUBLICII POLONE LA CLUJ-NAPOCA ARE LOC ASTĂZI
Deschiderea oficială a Consulatului Republicii Polone la Cluj-Napoca are loc astăzi, printr-o gală organizată la Opera Naţională Română.
La eveniment va fi prezentă Mihaela-Monica Căluşer, Consulul Onorific al Republicii Polone la Cluj-Napoca. Spectacolul îi va aduce pe scenă pe actriţa Elena Ivanca şi Orchestra Young Famous.

CONSULTAŢII GRATUITE DESFĂŞURATE LA FACULTATEA DE MATEMATICĂ-INFORMATICĂ DIN CADRUL UBB
Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai a început seria de consultaţii pregătitoare pentru liceeni care vor să devină studenţii instituţiei.
Pregătirile sunt gratuite şi vizează disciplinele matematică şi informatică, scopul principal fiind acela de a-i familiriaza pe tineri cu metoda de examinare, respectiv cu exerciţiile ce fac parte din examenele de admitere. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul cs.ubbcluj.ro.

90 DE ANI DE LA ÎNFIINŢAREA PRIMULUI MUZEU ÎN AER LIBER
Parcul Etnografic din Cluj va împlini mâine nouă decenii de la înfiinţarea primului muzeu în aer liber.
Cu acest prilej instituţia invită clujenii la un eveniment ce va fi organizat în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, situat pe str. Memorandumului. Celebrarea celor 90 de ani va de istorie va începe de la ora 13. Reamintim că Parcul Etnografic din Cluj a fost înfiinţat de Romulus Vuia în anul 1929.

10.000 DE ARBORI URMEAZĂ SĂ FIE PLANTAŢI ÎN CLUJ-NAPOCA
Un proiect ce are în vedere plantarea a 10.000 de arbori pe raza municipiului Cluj-Napoca a fost lansat de către Studium Green, primul dezvoltator imobiliar de clădiri verzi din România împreună cu Asociaţia Beard Brothers.
Măsura a venit ca urmare a nivelului ridicat de poluare şi a insuficienţei spaţiilor verzi la nivel de oraş. Proiectul are în vedere partea de est a municipiului, respectiv curţile şcolilor şi ale instituţiilor de învăţământ superior, curţile bisericilor, cele ale unor instituţii de stat şi terenurile degradate. Pentru a le preveni deteriorarea, arborii plantaţi vor fi monitorizaţi prin intermediul unei aplicaţii. Clujenii sunt chemaţi să se implice prin acţiuni de voluntariat şi donaţii.

COMPETIŢIE PENTRU PASIONAŢII DE DESEN
Cea de a V-a ediţie a concursului de arte plastice destinat adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14-18 ani se desfăşoară şi în această toamnă la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”.
Tinerii pasionaţi şi talentaţi la desen sunt invitaţi să ridice „Toate pânzele sus” şi să realizeze lucrări inspirate din poeziile preferate, folosind o tehnică la alegere. Lucrările pot fi depuse la Sediul central al instituţiei situat pe Calea Dorobanţilor, nr. 104 până în 9 decembrie. Festivitatea de premiere ar urma să aibă loc în data de 13 decembrie, dar mai multe detalii legate de regulamentul competiţiei găsiţi pe site-ul bjc.ro.