13 octombrie

APLICATIE GRATUITA PENTRU TURISTI
O aplicatie turistica interactiva, adaptata la gadgeturile de ultima generatie, a fost pusa la dispozitia turistilor de Consiliul Judetean Cluj. Institutia a desemnat cistigatorul licitatiei privind implementarea unei aplicatii informatice de ordin turistic, compatibila cu telefoane de tip smartphone si device-uri tip tableta, respectiv societatea Tourist Informator SRL din Miercurea Ciuc. Oferta sa financiara, în valoare de 13.500 lei plus TVA, a avut costul cel mai mic dintre toate ofertele depuse pentru achizitionarea acestui pachet de servicii.
Scopul acestei aplicatii gratuite este informarea, în regim de interactivitate, rapiditate si utilitate, a ofertei turistice a judetului Cluj: unitati de cazare, restaurante, posibilitati de agrement, transport, farmacii non-stop, spitale de urgenta, evenimente culturale în desfasurare. Continutul acesteia va fi disponibil in 5 limbi de circulatie internationala.

CURSURI GRATUITE PENTRU VIRSTNICI
Biblioteca Judeteana „Octavian Goga invita publicul interesat sa se înscrie si sa participe gratuit la cursurile de initiere în utilizarea calculatorului si Internetului pentru virstnici „Seniorii si calculatorul”.
Scopul cursului este de a ajuta aceasta categorie de virsta sa se adapteze la cerintele societatii informationale si sa învete sa îsi petreaca într-un mod eficient timpul în spatiul virtual. În cadrul acestuia, participantii primesc notiuni fundamentale de procesare text, de navigare pe Internet si de utilizare a postei electronice. Activitatile se desfasoara la Centrul Judetean de Formare Biblionet al bibliotecii, la sediul central, precum si la Filiala „Traian
Brad”, str. Izlazului nr. 18.
Intilnirile sint cite doua ore zilnic timp de o saptamina. Doritorii se pot înscrie completind un formular la secretariatul bibliotecii, sediul central, etajul I, Calea Dorobantilor nr. 104, seriile fiind formate pe masura completarii grupelor.

CLUJ DESIGN DAYS
A doua editie Cluj Design Days se desfasoara incepind de astazi la Iulius Mall. Peste 40 de designeri locali si nationali isi prezinta cele mai noi creatii, in segmente precum: design de obiect, home decor si fashion. Vor putea fi achizitionate piese vestimentare, încaltaminte,
bijuterii, genti si accesorii, aranjamente florale, decoratiuni, mobilier, articole din ceramica.
Cluj Design Days este deschis la Iulius Mall pina duminica inclusiv.

CONFERINTA PENTRU FAMILIE
Organizatia crestina Agape va invita la conferinta “Conflict si comunicare in familie’. Tema va fi prezentata de preot prof.univ.dr. Stelian Tofana. Evenimentul are loc astazi la Casa de cultura a studentilor, de la ora 19, iar intrarea este libera.