13 SEPTEMBRIE

18 CAZURI DE INFECTI CU VIRUSUL WEST NILE

În România au fost confirmate 18 cazuri de infecţie cu virusul West Nile în perioada 1-9 septembrie, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Din luna mai până în prezent au fost diagnosticate în total 58 de persoane. Potrivit sursei citate, cinci oameni care au contractat virusul au murit: doi din Ialomiţa şi câte unul din Iaşi, Mureş şi Bucureşti. Medicii recomandă, între altele, purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi iar populaţia să folosească substanţe care să îndepărteze ţânţarii şi să împiedice pătrunderea insectelor în case.

ADMITERE LA SCOALA DE POLITIE

145 de tineri au fost admiși la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca. 68 de fete și 77 de băieți. Cele mai multe puncte au fost obținute de 3 tinere din judeţele Cluj, Maramureș şi Alba. Ultimul punctaj de intrare a fost 62. La sesiunea de admitere din acest an, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca a scos la concurs 150 de locuri.

ORARUL PIETELOR VOLANTE

În fiecare zi de marţi, între orele între orele 15:00-19:00, locuitorii cartierului Grigorescu şi nu numai aceștia sunt aşteptaţi să cumpere legume şi fructe direct de la producători, deoarece se amenajează piaţa volantă din cartier, în parcarea de la intrarea în Complexul Sun. Această piață volantă se adaugă celei de pe platoul Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, care se organizează în fiecare zi de sâmbătă, între orele 7:00 şi 15:00 și celei din cartierul Gheorgheni (strada Unirii fn, capătul liniei 3), care se organizează în fiecare zi de joi, între orele 15:00 -19:00.

ALESSANDRO BARICO IN VIZITA LA CLUJ

Scriitorul italian Alessandro Baricco este invitat de onoare al celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania din Cluj-Napoca, în cadrul căruia va participa la două mari evenimente: primul se va desfasura vineri, 7 octombrie, de la ora 12.00 cand va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea celor două instituții academice de învățământ al caror asolvent este: Academia de Muzică „Gheorghe Dima” și Universitatea Babeș-Bolyai, secția de filosofie. Iar sâmbătă, 8 octombrie, de la ora 17 va avea loc o intâlnire cu Alessandro Baricco, urmată de o sesiune de autografe pe cărțile traduse în limba română la Editura Humanitas. Evenimentul este găzduit de Universitatea Babeș-Bolyai în Sala Auditorium Maximum (Str. M. Kogălniceanu nr. 3).