14 aprilie

PROIECTUL “UN COPIL – UN ARBORE”
În aceasta saptamina se planteaza în Cluj-Napoca 202 arbori. Arborii plantati în cadrul proiectului ” Un copil-un arbore” poarta numele copiilor înscrisi în cadrul acestuia, pe baza cererilor adresate de parinti Primariei Cluj-Napoca.

CONTRALE ALE POLITISTILOR LA TRANSPORTUL DE PERSOANE
Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor în domeniul transportului rutier public de persoane, efectuat prin curse regulate si ocazionale. Au fost instituite filtre rutiere si au fost verificate 322 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate politistii au aplicat 106 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea capacitatii de transport, lipsa inspectiei tehnice
periodice, defectiuni tehnice si alte nereguli la regimul rutier.
De asemenea, au fost aplicate sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele si perioadele de odihna ale conducatorilor auto si utilizarea aparatelor de înregistrare a activitatii acestora, si pentru nerespectarea legii privind transportul în regim de taxi si în regim de închiriere.
Ca masura complementara, politistii au retinut 3 permise de conducere si 6 certificate de înmatriculare.

CURSE NOI CLUJ – BUCURESTI
Aeroportul International „Avram Iancu”Cluj anunta ca începind cu programul de iarna 2016, compania aeriana Blue Air va introduce al doilea zbor pe zi pe destinatia Cluj-Napoca – Bucuresti (Otopeni). Astfel, 12 frecvente suplimentare de operare pe saptamina vor fi introduse pe destinatia Cluj-Napoca-Bucuresti (Otopeni). Biletele de avion Blue Air sint disponibile în sistemele de rezervari si online la tarife începind de la 89,99 lei (TVA si taxe incluse, locuri limitate).

ZILELE ELEVULUI CLUJEAN
Consiliul Judetean al Elevilor Cluj, în parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, deruleaza în saptamina „Scoala Altfel” festivalul „Zilele Elevului Clujean”. Proiectul se va desfasura in perioada 18 – 22 aprilie si cuprinde activitati care promoveaza arta, sportul si activitatile extracurriculare: tirg de licee, concurs de talente, ziua sportului, gala elevului clujean.

CONCERTUL FILARMONICII
Filarmonica „Transilvania” interprteaza miine concertul pentru vioara de Ceaikovski, Poloneza din opera Evgheni Oneghin, de Ceaikovski si Simfonia nr. 1 în Re major, de Gustav Mahler. Va dirija David Gimenez, la vioara Stefan Tarara. Conceretul are loc miine
la ora 19.