14 august

PROCESUL DE RECRUTARE PENTRU INSTITUTIILE MILITARE CONTINUA
Procesul de recrutare seria a II-a pentru categoria ofiţieri-filiera directă (medicină generală), sub-ofiţeri – filiera indirectă (arma construcţii) şi maiştri militari-forţele aeriene continuă, conform Centrului Militar Zonal Cluj. Astfel, pentru specializarea medicină generală candidaţii pot obţine unul dintre cele 20 de locuri scoase la concurs de către Institutul Medico-Militar din Târgu-Mureş. Recrutarea, selecţia, înscrierea şi admiterea au loc în perioada 13 august-6 septembrie, iar candidaţii trebuie să se înscrie online, să deţină diplomă de bacalaureat şi să aibă până în 30 de ani. Pentru specializarea construcţii, candidaţii au la dispoziţie 20 de locuri la Şcoala de Aplicaţie pentru Logistică „General Constantin Zaharia – Chitilia”. Perioada recrutare-admitere este între 13 august-24 septembrie, iar candidaţii trebuie să deţină diplomă de bacalaureat şi să aibă până în 40 de ani. Pentru specializarea maiştri militari-forţele aeriene, candidaţii pot opta pentru Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Boboc, în perioada 16 august-2 septembrie. Candidaţii care doresc să participe la concursul de admitere într-una dintre aceste instituţii trebuie să se prezinte pentru luarea în evidenţă la Biroul de Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Cluj, să efectueze un examen medical la o unitate sanitară militară, definitiveze dosarul de candidat la Biroul Informare-Recrutare Cluj, să susţină probele de selecţie la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare de la Alba-Iulia, dar şi să participe la concursul de admitere.

ZILE LIBERE
Guvernul a decretat 16 şi 17 august ca zile libere pentru angajaţii din sectorul public, cu ocazia sărbătorii legale Adormirea Maicii Domnului, care va fi mâine. Excepţie fac locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termene în zilele respective, 16 şi 17 august, şi, participanţii la aceste procese. Acestea urmează să fie recuperate până în 7 septembrie.

50 DE TROLEIBUZE NOI, LA CLUJ-NAPOCA
50 de troleibuze noi vor fi livrate la Cluj-Napoca, în urma unei licitaţii câştigate de către firma Solaris din Polonia. Acestea urmează să fie achiziţionate în baza unui acord cadru pe 4 ani, iar valoarea totală este de 123 de milioane de lei, fără TVA. Conform caietului de sarcini, troleibuzele vor fi de tip articulat, noi, cu planșeu jos (podea coborâtă) şi facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă. Producătorul polonez Solaris a mai livrat recent la Cluj-Napoca şi o parte dintre primele autobuzele electrice din România, care au fost puse în circulaţie pe 1 iunie. Reamintim că municipiul Cluj-Napoca este primul oraș din România care a introdus autobuzele electrice.

CLUJ-NAPOCA ESTE CEA MAI MARE PIATA REZIDENTIALA
Cluj-Napoca este al doilea după regiunea Bucureşti-Ilfov cu cea mai mare piaţă rezidenţială din România, cu 5400 de locuinţe, urmat de oraşele Timişoara, Constanţa şi Sibiu, potrivit unui studiu realizat de o companie de consulţată imobiliară. Cea mai mare pondere a locuinţelor finalizate în 2017 în cele mai mari pieţe rezidenţiale din România, incluzând şi regiunea Bucureşti – Ilfov, au fost amplasate în localităţile limitrofe marilor oraşe. În Floreşti s-au construit în ultimii 11 ani aproape 18.000 de locuinţe, mai mult ca în oricare dintre marile oraşe analizate, cu excepţia Bucureştiului.