14 decembrie

TARGUL DE NEBRAZI DESCHIS PANA MAINE
Târgul de nebrazi, care cuprinde brazi realizați din materiale neconvenționale și reciclabile, precum pahare din hârtie, reviste, partituri, CD-uri sau săgeți, va fi deschis până mâine, la Casa Tranzit, de pe strada George Barițiu nr. 16. Nebrazii vor fi vânduți cu prețuri între 200 și 1000 de lei, bani care urmează să fie donați Asociației Tășuleasa Social pentru plantări și reîmpăduriri. Organizatorul manifestării din partea Asociației Urbannect, Dan Clinci, a declarat că prin organizarea târgului s-a dorit crearea unui brad „altfel” pentru sărbătorile de iarnă cu scopul de a numai fi tăiați brazii din pădure.

CASA DE CULTURA  A STUDENTILOR VA PRIMI NUMELE ARTISTULUI DUMITRU FARCAS
Casa de Cultură a Studenților va primi numele artistului Dumitru Fărcaș, după ce săptămâna viitoare urmează să fie aprobat acest proiect de hotărâre, anunțat Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a declarat că această propunere este un gest de omagiere din partea comunității clujene a maestrului Dumitru Fărcaș pentru că de numele acestuia se leagă prestigiul Ansamblului Folcloric Clujean Mărțișorul, iar prin munca sa, artistul a reușit să exprime sufletul poporului român. Reamintim că artistul Dumitru Fărcaș s-a stins din viață în acest an, la vârsta de 80 de ani, după o carieră muzicală în care a primit distincții precum, titlul de „cetățean de onoare” al orașului Phenian din Coreea de Nord, al municipiului Cluj-Napoca, București, Reșița și Baia-Mare, a primit tiltlul de Doctor Honoris Causa din partea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” și Crucea Națională Serviciul Credincios clasa a III-a pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. Totodată, Dumitru Fărcaș a fost președintele de onoare al Congresului Internațional al Taragotiștilor.

ZILE LIBERE PENTRU SECTORUL BUGETAR
Zilele de 24 și 31 decembrie vor fi decretate ca zile libere legale pentru angajații din sectorul bugetar, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat această hotărâre în ședința de ieri a Guvernului. Astfel, românii vor beneficia de o mini-vacanță atât în perioada sărbătorii Nașterii Domnului, de vineri, 22 decembrie, până miercuri, 26 decembrie, și de o mini-vancanță cu ocazia Revelionului, din 29 decembrie până în 2 ianuarie. Totodată, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barnu, a declarat că zilele libere urmează să fie recuperate prin prelungirea programului de lucru în luna ianuarie. Salariații a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza specificului activității, vor primi zile libere în următoarele 30 de zile sau un spor la salariu de cel puțin 100%. Pentru anul 2019, sunt declarate 15 zile libere, dintre care 4 în zilele de sâmbătă și duminică.

PROIECTUL CARE PRIVESTE DOTAREA SCOLII POPULARE DE ARTE TUDOR JARDA
Proiectul care privește dotarea Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” cu un pian de concert și cu un microbuz cu capacitatea de 21 de locuri, a fost aprobat în aceste zile de către Consiliul Județean. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat că prin alocarea a peste două milioane de euro în ultimii doi ani, Școala Populată de Arte și-a consolidat statutul de cea mai mare instituție de profil din țară, prin sediul complet reabilitat și modernizat și prin echipa de profesioniști. Valoarea totală a investiției este de 370.000 de lei, iar suplimentarea cheltuielilor de capital pentru această instituție a fost aprobată în luna octombrie a acestui an.