14 decembrie

NOUL MERSUL TRENURILOR

CFR Călători informează ca a intrat în vigoare noul Mers al Trenurilor, care va fi valabil până la data de 10 decembrie 2016. Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieţei. Zilnic se vor afla în circulaţie peste 1200 de trenuri, în funcție de perioada din an: Trenurile Zăpezii vor circula spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi. În plus, prin oferta tarifară Trenurile Zăpezii, în perioada 1 ianuarie – 29 februarie 2016, se vor acorda reduceri la bilete între 25% şi 56%. Din data de 13 decembrie se acorda reduceri la bilete între 30% şi 50% la unele trenuri InterRegio, prnitre care si cîteva rute din Cluj/Napoca. Totodata CFR Călători acordă importante reduceri în funcţie de perioada de anticipaţie cu care este achiziţionat biletul. Reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipaţie de 6 zile şi ajung până la 25% pentru anticipaţia de peste 21 de zile. Discauntul pentru cumpărarea cu anticipaţie se cumulează cu reducerea de 5% acordată pentru toate biletele cumpărate online. Pentru celelalte tipuri de reduceri şi pentru facilităţile de călătorie acordate prin acte normative: elevi, studenți, pensionari, puteti consulta site-ulwww.cfrcalatori.ro.

INCHIRIEREA BICILETELOR IN CLUJ SUSPENDATA PE TIMP DE IARNA

Primăria Cluj-Napoca va suspenda începând de astazi funcţionalitatea sistemului de închiriere a bicicletelor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Autorităţile precizează că sistemul va redeveni funcţional la începutul lunii martie 2016. Reprezentanţii municipalităţii clujene precizează că din 17 noiembrie, de când a fost inaugurat, şi până în prezent, au fost emise 953 de carduri pentru clujenii interesaţi să circule cu bicicleta. În total, aceştia au efectuat 2046 de trasee în municipiul Cluj-Napoca. Reţeaua are prevăzute 50 de staţii, dintre care 43 în Cluj-Napoca, şi șapte, inexistente în acest moment, în Apahida şi Floreşti. Peste 500 de biciclete au fost achiziţionate în program, care are un buget total de 17,6 milioane de lei. Din această sumă, 13,4 milioane de lei au fost asigurate de Uniunea Europeană. Prin intermediul acestui sistem, clujenii se vor putea deplasa gratuit cu bicicleta, pe baza unui card emis la cerere, care permite ridicarea din stație a unei biciclete şi depozitarea în punctul de sosire.

SALA POLIVALENTA CLUJUL VA GAZDUI MECIURI DIN C.E. BASCHET MASCULIN

Sala Polivalentă va găzdui, în premieră, o grupă a Campionatului European de baschet masculin. Forul european de baschet a anunţat, sâmbătă, la Munchen, gazdele Campionatului European masculin din 2017, România, candidand în premieră, a primit dreptul de organizare a unei grupe în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. La ceremonia de la Munchen, România a fost reprezentată printre altii de preşedintele FR Baschet, Horia Păun şi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

SERI DE IARNA – EDIȚIA A IV-A

Clujenii pot participa, astazi la o serie de evenimente culturale dedicate sărbătorilor de iarnă. Concerte expoziţii şi spectacole de coregrafie sunt incluse în programul celei de-a patra ediţii a manifestării „Seri de iarnă”, devenită din acest an festival. Evenimentul debutează la ora 15.00, în holul Consiliului Judeţean Cluj, cu vernisajul unei expoziţii de arte vizuale. De la ora 18.00, la sediul Şcolii de Arte, de pe strada Fabricii de Zahăr nr. 51, va avea loc o prezentare de modă. Festivalul „Seri de iarnă” este organizat de Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj.