14 iulie

USAMV SCOATE LA CONCURS 1260 DE LOCURI (BUGET+TAXĂ)

Inscierile pentru prima sesiune de admitere la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, încep luni, 17 iulie. Studenții bugetari au locuri asigurate în cămine, iar la 4 din cele 5 facultăți ale instituției, intrarea se face pe bază de dosar. 850 de locuri bugetate pentru licență sunt scoase anul acesta la concursul de admitere la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca. Universitatea are 26 de programe de studii, la toate cele 5 facultăți, pentru licență și 410 locuri la cele 28 de programe pentru nivelul de masterat. Elevii olimpici care se înscriu la USAMV Cluj pot beneficia de burse oferite printr-un program special am aflat de la Dan Vodnar, prorector la USAMV Cluj. Tot el oferă asigurări noilor studenți legat de locurile de cazare în căminele instituției, în special pentru locurile bugetate. Pentru studenții străini, vorbitori de engleză și fraceeză, la USAMV Cluj există două programe dedicate lor în cadrul facultății de Medicină Veterinară.

 

PANOURI INFORMATIVE IN STAŢIILE CTP

Compania de Transport Public continuă alături de Primăria Cluj-Napoca proiectul de amplasare a panourilor informative în stațiile de transport în comun, început prin programul de ticketing. ”Pe această cale, urmărim să ajutăm cetățenii care folosesc transportul în comun cu informații utile în timp real, care privesc programul autobuzelor și troleibuzelor”, a declarat primarul Emil Boc. Recent au fost amplasate panouri ce indică timpul estimat până la sosirea în stație a fiecărui mijloc de transport în comun, în cinci stații din oraș: stația Victoria (vizavi de Sora), – stația Opera,stația Mărăști (Piața Mărăști), stația Crinului (Piața Mărăști spre centru) şi stația Central. În vederea punerii în funcțiune a acestui proiect a fost echipată cu sisteme GPS toată flota de autobuze, troleibuze și tramvaie a CTP (370 de mijloace de transport). Până la finalul acestei luni, 86 de stații multifuncționale vor fi echipate cu harta rețelei de transport public Cluj-Napoca. Până la mijlocul lunii septembrie, urmează să fie echipate cu panouri informative pentru călători alte 15 stații de transport în comun.

LUCRĂRI PE TRASEUL CLUJ-ALBA

Drumul dintre localitatea clujeană Luncani şi limita judeţului Alba va intra în reabilitare de luni, 17 iulie. Termenul de execuţie a lucrărilor este de maximum 10 luni. În prezent, pe acest sector de drum există numeroase gropi care pot afecta serios circulaţia rutieră. Principalele lucrări care vor fi efectuate sunt consolidarea arterei, așternerea de covoare asfaltice și de uzură, lărgirea părții carosabile până la șase metri şi amenajarea drumurilor laterale.

 

MUZEUL ILUZIILOR LA CLUJ (28 IULIE – 6 AUGUST)

La Cluj Napoca va fi deschis, pentru prima dată în Transilvania, un muzeu al iluziilor. Este vorba de un spațiu dedicat iluziilor optice, cu 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea. Organizatorii susțin că, deși este o premieră pentru țara noastră, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile orașe ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente. Muzeul Iluziilor este un proiect al Asociației Astronomice Pluto.La Cluj-Napoca, muzeul va fi deschis de vineri, 28 iulie și până pe 6 august, la Cinema Dacia.