14 iulie

PROBLEMA ANESTEZICELOR A FOST REZOLVATA

Problema anestezicelor folosite pentru intervenţiile chirurgicale s-a rezolat, a anunţat ieri, Ministerul Sănătăţii. Ministerul solicită spitalelor să înceapă procedurile pentru achiziţionarea cantităţilor necesare din medicamentele respective. Având în vedere problemele semnalate în ultimele luni, ministerul a făcut toate demersurile, în colaborare cu deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă, pentru a asigura stocurilor corespunzătoare şi continue, astfel încât nevoile pacienţilor din România să fie acoperite, se precizează într-un comunicat. Reamintim că în ultima perioadă, din cauza lipsei anestezicelor, în spitale nu s-au facut decât operaţii de urgenţă, iar pacienţii cronici au fost reprogramaţi pentru lunile următoare.

Sursa: radiocluj.ro

PROPUNERE DE SCHIMBARE A CASELOR DE MARCAT FISCALE

Ministerul Finanțelor Publice a propus schimbarea caselor de marcat vechi cu aparate de generație nouă, echipate cu jurnal electronic. Măsurile propuse, prin modificarea ordonanței de urgență nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, au creat premisele înlocuirii treptate a aparatelor de marcat electronice fiscale echipate cu role jurnal pe suport de hârtie, cu aparate de generație nouă, echipate cu jurnal electronic. Scopul este acela de a putea transmite date fiscale în regim online către sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Sursa:ziuadecj.ro

CONTESTATII LLA BAC IN JUDETUL CLUJ

Dupa aflarea rezultatelor la examenul de bacalaureat la nivelul judeţului Cluj au fost depuse un total de 857 de contestaţii, dintre care 367 Limba şi Literatura Română, 35 la Limba şi Literatura Maternă, 218 la Proba obligatorie a profilului (93 Istorie, 125 Matematică), respectiv 237 la Proba la alegere a profilului şi a specializării. Conform calendarului examenului de Bacalaureat 2016, rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate sâmbătă, 16 iulie 2016.

Sursa: comunicat de presa

PREMIEREA CUPLURILOR CARE AU 50 DE ANI DE CASNICIE

Primaria municipiului Cluj anunta ca astazi incepand cu ora 14.30, la cladirea Casino va avea loc premierea a 42 de cupluri care au implinit 50 de ani de casatorie neintrerupta. Acestea vor primi cate un premiu in valoare de 1000 de lei din partea municipalitatii clujene.

Sursa: comunicat de presa

PUNCTE DE DISTRIBUIRE A APEI POTABILE

Clujul se va afla sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, caniculă și disconfort termic până vineri, 15 iulie 2016. În consecinţă, în oraş au fost amenajate mai multe corturi unde se distribuie apă potabilă si care se afla in următoarele zone:

– Piața Mărăști (în stația CTP de circulație spre centru);

– Piața Unirii (la sediul Primăriei);

– Piața Mihai Viteazu (în stația CTP, vis a vis de Cinematograful “Florin Piersic”).

Pe lângă cele trei puncte de distribuire a apei potabile, clujenii se mai pot răcori la cișmelele stradale amplasate în cele mai circulate zone din oraș, din piețele Lucian Blaga, Unirii, Mihai Viteazu, Avram Iancu și B-dul Eroilor, dar și în stațiile de transport public din zonele Minerva și strada Memorandumului. De asemenea, începând de ieri, clujenii au la dispoziție astfel de puncte de distribuire a apei potabile în toate farmaciile din oraș. Măsurile au fost instituite pentru diminuarea efectelor caniculei și a disconfortului termic.

Sursa: comunicat de presa