14 mai

CAMPANIA DE DONARE DE SANGE „DONAM SANGE, UBB DA STARTUL”
Universitatea Babeș-Bolyai invită publicul clujean să se implice în nevoile comunității prin campania de donare de sânge „Donăm împreună – UBB dă startul”, care se desfășoară până vineri, 17 mai. Evenimentul are loc la Centrul de Transfuzii Sanguine, de pe str. Nicolae Bălcescu, nr. 18, între orele 7:30 și 13. Din datele disponibile până la acest moment, în cursul zilei de ieri au donat peste 80 de persoane, însă obiectivul evenimentului este de a crea un comportament consecvent în ceea ce privește donarea de sânge. Potrivit studiilor realizate, sângele unui donator poate să salveze trei vieți, fiind o contribuție la nevoia acută pe acest plan, care există la nivel de țară. Campania se află la cea de a șaptea ediție, iar în primele șase, au participat peste 2500 de clujeni.

ACORD INCHEIAT INTRE CONSILIUL JUDETEAN SI BANCA MONDIALA
Consiliul Județean Cluj și Biroul Băncii Mondiale au semnat în aceste zile un acord prin care instituția județeană urmează să beneficieze de suport în ceea ce privește planificarea și dezvoltarea urbană, dar și potențialul economic la nivel de județ. Potrivit reprezentanților unității publice, Consiliul Județean va primi asistență tehnică din partea Băncii Mondiale, pe o perioadă de 25 de luni, în activități precum: realizarea de studii de fundamentare în domenii cheie, furnizarea de contribuții tehnice pentru elaborarea planificării spațiale sau oferirea de suport tehnic în ceea ce privește implementarea intervențiilor propuse. Prin semnarea acestui acord, Clujul devine primul județ din țară care primește suport tehnic din partea Băncii Mondiale, privind Planul de Amenajare al Teritoriului.

PESTE 170.000 DE PARTICIPANTI LA STREET FOOD FESTIVALPeste 170.000 de persoane au participat la Street Food Festival, eveniment ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute pe Aleea Stadionului. Potrivit organizatorilor, prin acest număr de participanți evenimentul devine cel mai mare Street Food Festival din Europa. Totodată, precizăm că printre preparatele existente s-au numărat bugerii, sushi, clătite și cheesecake-uri sau preparate din produse bio, care au fost realizate de producătorii locali.