14 noiembrie

O EXPOZIŢIE PE TEMA “ZIMBRII REVIN ÎN CARPAŢII MERIDIONALI” ESTE ORGANIZATĂ LA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI
Zimbrii revin în Carpaţii Meridionali – este titlul expoziţiei care îşi propune să aducă în faţa publicului poveşti despre revenirea Zimbrului în Carpaţi prin intermediul unor fotografii şi materiale realizate special.
Vernisajul expoziţiei are loc astăzi de la ora 16 la Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai. În deschidere va fi proiectat documentarul „Zimbrul”, care vizează reintroducerea acestor animale în Munţii Ţarcu şi Poiana Ruscă.

ELEVII ŞI PROFESORII CU PERFORMANŢE DEOSEBITE VOR FI PREMIAŢI ASTĂZI
Elevii şi profesorii clujeni care au obţinut rezultate deosebite la examenele de Bacalaureat, Evaluare Naţională şi la Olimpiadele Internaţionale sunt premiaţi astăzi de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Ceremonia de premiere a celor 101 elevi se desfăşoară în Sala de Sticlă a Primăriei, în prezenţa oficialităţilor locale.

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE PE STR. BUNĂ ZIUA PÂNĂ ÎN 21 NOIEMBRIE
Circulaţia pentru traficul general desfăşurat pe str. Bună Ziua va fi restricţionată până în 21 noiembrie, ca urmare a lucrărilor de modernizare ce vor avea loc în această perioadă.
Autorităţile locale precizează că va fi permisă doar circulaţia pe sensul de mers dinspre Calea Turzii spre str. Fagului, cu excepţia transportului în comun care continuă să circule în ambele sensuri. Traficul dinspre cart. Gheorgheni spre Calea Turzii se va realiza pe străzile Mihail Românul şi Măceşului. Participanţii la trafic aflaţi în tranzit sunt rugaţi să evite pe cât posibil str. Bună Ziua, iar locuitorii din zonă să utilizeze cu prioritate mijloacele de transport în comun.

A FOST STABILITĂ VARIANTA FINALĂ A TRASEULUI CENTURII METROPOLITANE
Primăria Cluj-Napoca a publicat pe site-ul propriu varianta finală a traseului centurii metropolitane.
Obiectivele proiectului sunt creşterea gradului de accesibilitate a zonelor urbane, îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională şi îmbunătăţirea mobilităţii populaţiei, respectiv a bunurilor şi serviciilor din judeţ. Etapa următoare prevede definitivarea studiului de fezabilitate si a Planului urbanistic zonal, iar mai apoi va fi organizată achiziţia publică pentru lucrările de proiectare şi execuţie.

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL MOZART ÎNCEPE MÂINE
Festivalul Internaţional Mozzart debutează mâine cu o serie de spectacole speciale organizate în mai multe instituţii din oraş.
Ediţia din acest an aduce, în premieră, concursul de interpretare ce va fi destinat exclusiv pianului. Concertul simfonic de deschidere, intitulat de această dată „Mozzart la Paris”, va avea loc mâine, de la ora 19, la Colegiul Academic. Pentru punctele cheie ale festivalului vom reveni cu detalii în zilele următoare, deoarece evenimentul se incheie pe data de 22 noiembrie.

EVENIMENT SPECIAL PENTRU ANGAJAREA VORBITORILOR DE LIMBA FRANCEZĂ
Standuri de prezentare a numeroase companii, ateliere ce au ca subiect orientarea profesională, interviul de angajare şi redactarea CV-ului, poveşti de succes şi premii vor găsi toţi cei interesaţi, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.
Mai exact este vorba despre un târg organizat de Institutul Francez din Cluj-Napoca, în cadrul căruia vor participa companii ce angajează vorbitori de limba franceză. Evenimentul are loc maine, între orele 10 şi 17, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor situată pe str. Teodor Mihali, nr. 58-60.

STOP BULLYING – ÎNTÂLNIRE CU PARTICIPARE GRATUITĂ
Un eveniment interactiv ce are ca puncte cheie înţelegerea fenomenului de bullying, recunoaşterea victimelor şi agresorilor, învăţarea şi ajutarea copiilor pentru a nu deveni victime sau agresori şi cum să se raporteze un părinte la acest subiect, va fi organizat mâine în incinta clădirii Spiriduşii Veseli, situată pe str. Conductorilor, nr. 2.
La întâlnire va participa Alina Rad, psiholog şi psihoterapeut care va aduce în faţa participanţilor perspective cu privire la ce presupune un comportament de intimidare şi cum să facem faţă unui fenomen de acest fel. Participarea este gratuită, iar evenimentul va începe la ora 18.