14 octombrie

PERIOADA DE ELIBERARE A ABONAMENTELOR PE HÂRTIE A FOST PRELUNGITĂ
Perioada de eliberare a abonamentelor pe format de hârtie a fost prelungită până la 1 noiembrie, ca urmare a supraaglomerării Centrelor de vânzare carduri, după ce de la 1 octombrie au început să fie eliberate abonamente electronice pentru studenţi.
Pentru a nu aştepta nejustificat la coadă, călătorii sunt rugaţi să se programeze pe site-ul ctpcj.ro, iar cei care deţin un card de transport îl pot reîncărca la cele 61 de automate din staţiile de autobuze. Studenţii care deţin abonamente pe card valabile pana la 31 octombrie sunt rugaţi să se programeze pentru reîncărcare după data de 20 octombrie.

POLIŢIA LOCALĂ A FOST DOTATĂ CU CAMERE AUDIO-VIDEO
125 de camere audio-video de tip „body worn” au intrat în dotarea Poliţiei Locale şi urmează să fie utilizate în intervenţii şi acţiuni, dintre care legitimarea persoanelor, oprirea vehiculelor sau constatarea infracţiunilor şi a contravenţiilor.
Sistemele audio-video sunt destinate Serviciului de siguranţă publică şi Serviciului de Trafic rutier şi vor fi instalate pe uniformele poliţiştilor, având o durată de stocare a imaginilor pe o perioadă de 6 luni. Investiţia se ridică la aproape 400.000 de lei.

CERERILE PENTRU AJUTOARELE DE ÎNCĂLZIRE SUNT DISTRIBUITE DE ASTĂZI
Cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţelor pentru perioada noiembrie 2019-martie 2020 vor fi distribuite începând de astăzi, iar preluarea lor va fi făcută de mâine potrivit anunţului făcut de către Primăria Locală.
Pentru alimentarea cu gaze naturale, energie electrică sau combustibil solid, cererile pot fi depuse la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, la primăriile din cartiere, în Piaţa Unirii, nr. 1 şi la Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală. Important de precizat este că solicitanții pentru energie termică trebuie să depună cererile la administratorul imobilului care ulterior le va centraliza.

PRIMĂRIA A ACHIZIŢIONAT PRIMUL IMOBIL PENTRU AMENAJAREA LOCUINŢELOR SOCIALE
Primul imobil ce are ca destinaţie amenajarea unor locuinţe sociale a fost achiziţionat de către municipalitatea clujeană la preţul de 94.400 de euro. Mai exact este vorba despre un apartament cu 4 camere situat pe Aleea Clăbucet în cartierul Mănăştur.
Deoarece se intenţionează o achiziţie a 32 de astfel de locuinţe, autoritatea locală a dispus reluarea procedurii de depunere de oferte, bugetul total estimat pentru această investiţie fiind în jur de 2 milioane de euro. Din datele făcute publice aflăm că în medie, în fiecare an se acordă un număr de 15 locuinţe sociale, în condiţiile în care cererile ajung undeva la 400.

15 LOCURI DIN ORAŞ DESTINATE AFIŞAJULUI ELECTORAL ŞI 183 DE CENTRE PENTRU SECŢIILE DE VOTARE
Primăria Cluj-Napoca a amenajat 15 locuri speciale pentru afişajul electoral în oraş, odată cu începerea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în luna noiembrie.
De asemenea, secţiile de votare au fost delimitate în 183 de centre, lista cu arondarea străzilor fiind disponibilă pe site-ul primăriei. Primul scrutin va avea loc pe 10 noiembrie, iar al doilea, dacă unul dintre candidaţi nu obţine o majoritate absolută, pe 24 noiembrie.

CARDUL NEBANCAR OMNIPASS POATE FI INSTALAT GRATUIT
Studenţii beneficiază de acum de posibilitatea intrării în posesia cardului nebancar gratuit Omnipass prin intermediul unei aplicaţii cu acelaşi nume disponibilă în Google Play şi în AppStore.
Pe lângă eliminarea statului la coadă, aplicaţia mai permite studenţilor procurarea abonamentului pentru mijloacele de transport în comun, pe baza codului QR, gratuit pentru cei care se află la o facultate cu formă de finanţare bugetată şi cu reducere pentru cei care se încadrează în listele studenţilor la taxă. De asemenea voucherele de reduceri vor putea fi activate direct din aplicație.