14 octombrie

ABONAMENTE GRATUITE PENTRU ELEVI
Abonamentele acordate elevilor de catre operatorii de transport rutier pentru distante de pina la 50 de kilometri vor fi decontate integral din bugetul autoritatilor publice locale, aceasta fiind una dintre masurile de reducere a abandonului scolar, informeaza Mediafax.
Purtatorul de cuvint al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat
ca “decizia a fost luata printr-o ordonanta de urgenta, avind în vedere ca în anul scolar 2015-2016 peste 125.000 de elevi au facut naveta zilnic folosind transportul ruteire pentru a ajunge la cursuri, adica 1 din 5 elevi.”

INCA 4 KM DE DRUM ASFALTATI
În cadrul programului de lucrari de întretinere curenta si periodica a unor drumuri judetene derulat de Consiliul Judetean Cluj, pe drumul judetean 107R Baisoara – statiunea Muntele Baisorii s-a finalizat asfaltarea unui sector de drum în lungime de 4 kilometri.
Asfaltarea survine lucrarilor de tratament bituminos dublu deja încheiate pe un sector cu o lungime totala de 6 kilometri. Decizia de înlocuire a acestor lucrari cu cele de asfaltare, superioare calitativ si ca durabilitate, a fost luata de Consiliul Judetean Cluj din cauza
temperaturilor scazute înregistrate în aceasta perioada în zona de munte, temperaturi care împiedica executarea în conditii optime a lucrarilor de tratament dublu bituminos.
Programul de lucrari pe drumul judetean 107R Baisoara – statiunea Muntele Baisorii vizeaza un sector de drum în lungime totala de 18,7 kilometri, dintre care 10 au fost deja finalizati. În ceea ce priveste restul sectorului de drum, lucrarile vor continua exclusiv în
conditii meteorologice favorabile.

SANCTIUNE PENTRU FUMAT IN SPATIU INCHIS
La dispeceratul Directiei Generale Politia locala s-a înregistrat ieri o sesizare telefonica privind nerespectarea prevederilor legale în legatura cu fumatul în spatiile publice închise, într-un local de alimentatie publica situat în Piata Garii.
Ca urmare a acestei sesizari, politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie comerciala s-au deplasat în teren si au constatat ca în incinta unitatii de alimentatie publica o persoana fuma.
Aceasta a fost sanctionata contraventional cu amenda de 100 lei, iar societatea comerciala în cauza a fost sanctionata cu amenda de 5.000 lei, fiind la prima abatere.
Numarul de telefon al Dispeceratului Politiei Locale ramine în continuare non stop la dispozitia celor care doresc sa semnaleze anumite situatii: 0264/598.784.

CONTROALE LA COMERT ILICIT
Politistii din cadrul Politiei municipiului Cluj-Napoca – Sectia 2 Politie au actionat pentru prevenirea si combaterea comertului ilicit din zona pietei Mihai Viteazul.
În cadrul actiunii, a fost depistat un barbat din comuna Cojocna, care oferea spre comercializare 96 de litri de bautura alcoolica, pentru care nu detinea documente de provenienta. Barbatul a fost sanctionat contraventional, iar marfa expusa spre vinzare, în
valoare de circa 6.000 de lei, a fost confiscata.
Politistii continua actiunile pentru respectarea prevederilor legale care privesc activitatile de comert.

FESTIVAL INTERNATIONAL DE TEATRU DE PAPUSI
A 15-a editie a Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck” incepe luni la Cluj. 32 de spectacole vor fi sustinute de trupe de teatru din tara si din strainatate.
Spectacolele vor avea loc in perioada 17 – 21 octombrie, la Teatrul Puck, la Casa de cultura a studentilor, la cinema Dacia, la Turnul Croitorilor, la Opera Maghiara si la Teatrul National.

CONCERT DEDICAT MEMORIEI LUI EMIL SIMON
In cadrul festivalului Toamna Muzicala Clujeana miine seara are loc un concert dedicat memoriei dirijorului Emil Simon. Vor fi interpretate lucrari de Cornel Taranu, Serghei Rahmaninov si Piotr Ilici Ceaikovski. Dirijor – Lawrence Foster. La pian, Dan Grigore.
Concetul are loc miine la Colegiul Academic de la ora 19.