15 aprilie

VERIFICARI LA COMERCIANTII DE OUA
Politistii desfasoara la nivel national actiuni pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor din domeniul comertului cu produse alimentare. În cadrul actiunilor, organizate si coordonate de catre Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei
Române, sint vizati, în principal, 11 agenti economici, din 8 judete si Bucuresti, specializati în comertul cu produse alimentare, în special oua. La nivelul judetului Cluj, politistii de investigare a criminalitatii economice efectueaza verificari la doi agenti economici de profil. Actiunile vor continua si în perioada urmatoare.

CURATENIE LA BORDURA
În acest sfirsit de saptamina va avea loc o noua actiune in cadrul programului ”Curatenie la bordura”. Primaria Cluj-Napoca, prin intermediul operatorilor de salubrizare stradala, desfasoara activitati de curatenie la rigole (maturat manual/mecanic, spalat) pe strazile
principale. Pentru eficientizarea activitatilor specifice de salubrizare, Primaria face un apel catre posesorii auto care parcheaza pe strazile respective sa elibereze locul de parcare în intervalul orar anuntat.

ZIUA PASARILOR
Biroul Teritorial Cluj al Societatii Ornitologice Române sarbatoreste si in acest an Ziua Pasarilor. Scopul evenimentului este constientizarea protectiei speciilor de pasari, sublinierea importantei lor, de ce sint printre cei mai buni indicatori ai sanatatii naturii. În
acest sens, sint organizate tururi ornitologice pentru începatori în Fagetul Clujului, prezentari stiintifice si activitati educative pentru copii, in Parcul Central si cladirea Casino.
Alte informatii pe siteul sor.ro
MITING DE SUSTINERE A FAMILIEI BODNARIU
Aproximativ 5.000 de persoane sint asteptate sa participe la Cluj-Napoca la un nou miting de solidaritate cu familia Bodnariu din Norvegia, ai carei cinci copii au fost confiscati abuziv de autoritati. Mai multi reprezentanti ai comunitatii crestine clujene vor lua cuvintul, sculptorul Liviu Mocanu va prezenta lucrarea “Rugaciune pentru fam. Bodnariu” si vor cinta tenorul Ruben Muresan si corul Continental Kids.
Mitingul, la care sinteti invitati si dv, are loc miine în Piata Unirii, între orele 11:00-13:00, iar la ora 13 porneste marsul pe traseul Bdul Eroilor, Baba Novac, Bdul 21 Decembrie.