15 ianuarie

ZIUA CULTURII NATIONALE SI 169 DE ANI DE LA NASTEREA LUI MIHAI EMINESCU
Ziua Culturii Naţionale este sărbătorită astăzi în mai multe oraşe din ţară, marcând totodată 169 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Primăria Municipiului Cluj-Napoca a organizat o ceremonie comemorativă cu depunere de jerbe de flori, la statuia poetului Mihai Eminescu din faţa Teatrului Naţional şi un spectacol liric susţinut de către artiştii Teatrului Naţional şi ai Operei Naţionale Române. Totodată, Ateneul Român va lansa astăzi o aplicaţie gratuită pentru telefoanele inteligente, intitulată „Mihai Eminescu, întreaga operă”, care cuprinde întreaga creaţie eminesciană. Reamintim că Mihai Eminescu este considerat ca fiind unul dintre cei mai importanţi poeţi români şi poetul naţional, iar Ziua Culturii Naţionale care coincide cu ziua de naştere a lui Mihai Eminescu este sărbătorită în 15 ianuarie din anul 2011.

PARKING PRIMAVERII NR.8
Ordinul de începere al lucrărilor pentru un nou parking care va fi situat pe str. Primăverii nr.8, a fost dat, conform viceprimarului Dan Tarcea. Proiectul are un termen de execuţie de 18 luni şi cuprinde 266 de locuri de parcare, organizate pe două niveluri de subsol, parter şi două etaje. Construcţia se face pe o platformă rezultată din demeloarea a 110 garaje, iar investitţia are o valoare totală de peste 4,1 mil de euro. Viceprimarul Dan Tarcea a mai declarat că în acest moment au demarat construcţiile a 13 parking-uri, atât în cartiere, cât şi zona Centrală, dintre care zonele Hasdeu, Mogoşoaia, Gheorghe Dima, Sighişoara, institutul Oncologic, Piaţa Cipariu şi zona Avram Iancu.

120.000 ALOCATI PENTRU SMURD
120.000 de lei din bugetul local urmează să fie alocaţi către Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Cluj-Napoca, după ce astăzi este aprobat un proiect în acest sens. Suma are scopul de a asigura două mese pe zi pentru cele 10 persoane care fac parte din echipajele de terapie mobilă ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, care vor fi asigurate de către Cantina de Ajutor Social şi Pensiune din cadrul Consiliului Local. Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj va mai fi dotat cu o ambulanţă de terapie intensivă SMURD tip C1 şi cu o ambulanţă de prim-ajutor pentru echipajul SMURD din localitatea Floreşti. Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a fost dotat cu un complet pentru persoanele evacuate sau sinistrate în sistem containerizat, două autospeciale de intervenţie şi salvare, o autospecială pentru transport în regim frigorific, precum şi 3 ambulanţe SMURD de tip B2 pentru echipajele de prim-ajutor.