15 iulie

ACȚIUNE DE DEZINSECȚIE PE DOMENIUL PUBLIC ȘI PRIVAT
Primăria Cluj-Napoca demarează, astăzi, acțiunea de dezinsecție pe domeniul public și privat. Operațiunea se va desfășura până la finalul aceste luni, între orele 21.00 – 06.00, în funcție de condițiile meteorologice. Produsul folosit în acțiunea de dezinsecție este DETRAL SUPER contra insectelor zubrătoare și târâtoare, produs avizat pentru profilaxia sanitar umană de către Comisia Natională a Produselor Biocide din cadrul Ministerul Sănătății. Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acțiunile de dezinsecţie trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat. Din acest motiv se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari și proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze tratamente de dezinsecţie pe păşuni, în depozite, în subsoluri sau în casa scării de la blocuri.

 

AMENZI DE PESTE 22.000 LEI ÎN URMA VERIFICĂRILOR POLIȚIEI LOCALE
La sfârșitul săptămânii trecute, Poliția Locală a desfășurat o acțiune amplă de verificare în zona cartierului Mărăști. La această acțiune au participat 48 de poliţişti locali, care au urmărit respectarea
normelor privind ordinea publică, siguranța rutieră, urbanism, protecţia mediului și activitatea comercială. În total, au fost verificate 14 șantiere, 10 mijloace publicitare și 39 de comercianți. De asemenea, au fost ridicate 21 de autovehicule și au fost confiscate mai multe bunuri. În urma controalelor au fost aplicate 64 de contravenții, în valoare totală de peste 22.000 lei.

 

ZECI DE COPII AU FOST CONSULTAȚI DE “MEDICII DIN MUNȚI”
Copiii din cătunele izolate ale Munților Apuseni au fost sâmbătă invitații speciali ai Caravanei pediatrice, prima actiune organizata de CERT-Transilvania alături de Caravana cu Medici, în cadrul proiectului MediCERT-Medicii din Munți. Astfel, 78 de copii au beneficiat de consultații și investigații gratuite, oferite, la Școala Gimnazială din Muntele Rece, de către o echipă de 43 de voluntari; studenți la medicină, medici rezidenți, medici specialiști și medici primari. Vă reamintim că proiectul de screening şi prevenție intitulat MediCERT-Medicii din munţi vine în sprijinul persoanelor care trăiesc în zone izolate și pentru care de multe ori, dificultatea de a ajunge la medic, lipsa unui screening făcut la timp şi lipsa informaţiilor pot face diferenţa între o viaţă sănătoasă şi una dificilă.