15 iulie

ATENTAT TERORIST IN FRANTA

84 de oameni au fost ucişi şi alti 150 au fost raniti intr-un atac terorist care a avut loc în oraşul Nisa din sudul Franţei, după ce un camion a intrat în plin în mulţimea care asistase la focurile de artificii de ziua naţională. Printre victime sunt copii şi numeroşi cetăţeni străini, Nisa şi Coasta de Azur fiind una din cele mai aglomerate zone turistice din ţară. Preşedintele Fracois Hollande a anunţat o serie de măsuri printre care prelungirea stării de urgenţă, decretată după atentatele de la Paris şi activarea rezerviştilor în ajutorul poliţiei şi jandarmeriei. România este alături de Franţa în aceste clipe îngrozitor de dureroase, scrie preşedintele Klaus Iohannis într-o postare pe internet. El condamnă ferm atacul de la Nisa şi spune că flagelul terorismului trebuie combătut, actele de cruzime trebuie stopate, iar aceasta se poate face doar uniţi împotriva celor care nu au nicio justificare pentru actele lor. Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiilor victimelor şi multă putere celor răniţi.

Sursa: mediafax.ro / radiocluj.ro

FONDURILE PENTRU IRIGAȚII SISTATE

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat joi, 14 iulie, la Iași, că nu se vor mai aloca fonduri pentru irigaţii, din lipsa resurselor de finanţare. Prin urmare, legea adoptată anul trecut de Parlament, care prevedea alocarea unor sume pentru refacerea sistemului de irigații din România, nu va mai produce efecte.

Sursa: radiocluj.ro

RELUARE LUCRARILOR LA CENTRUL DE DEPOZITEA A DESEURILOR

Două firme sunt interesate de continuarea lucrărilor la Centrul de depozitare a deşeurilor din judeţul Cluj. Acestea s-au înscris la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj şi au solicitat 111 respectiv 122 de milioane de lei pentru finalizarea investiţiei. Firma care va câştiga licitaţia urmează să stabilească dacă e necesară demolarea unei părţi a lucrărilor neconforme executate de vechiul constructor. Aceasta este una dintre soluţiile propuse prin caietul de sarcini, cealaltă fiind consolidarea unor ziduri de sprijin care să stabilizeze lucrările executate. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a precizat că va fi anunţat câştigătorul licitaţiei după ce se va verifica dacă ofertele tehnice şi financiare depuse de cei doi ofertanţi sunt conforme cu Caietul de sarcini. Firma care va câştiga licitaţia va avea la dispoziţie 18 luni pentru finalizarea lucrărilor.

Sursa: radiocluj.ro

PORSCHE SI-A DESCHIS O FILIALA LA CLUJ

Miercuri a avut loc deschiderea la Cluj-Napoca a unei filiale a Porsche Engineering. Compania isi propune sa creeze sute de locuri de munca in Cluj-Napoca. Aceasta filiala este specializata in dezvoltarea de software si in transformarea digitala a dezvoltarii de automobile, cu preocupare constanta pentru dezvoltarea integrala a autovehiculului. “Numarandu-se printre cele mai inovatoare regiuni din Europa in materie de dezvoltare de software, Cluj – Napoca ofera firmei Porsche Engineering un teren propice pentru proiectarea de solutii orientate catre viitor”, au afirmat reprezentantii firmei germane.

Sursa: facebook.com /Emil Boc

RESTRICTII DE CIRCULATIE

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță instituirea unor restricții de circulație cu ocazia meciului de Cupa Davis România – Spania, după cum urmează:

astăzi și duminică, 17 iulie 2016, între orele 11.00-19.00, iar sâmbătă între orele 12.00-18.00 se va restricționa circulația rutieră pe aleea Stadionului. De asemenea, în cazul în care situația o va impune, se va restricționa circulația rutieră pe aleea Stadionului, strada George Coșbuc, Splaiul Independenței, sâmbătă, 16 iulie 2016, între orele 19.00-23.30, cu ocazia meciului de fotbal dintre F.C. CFR 1907 Cluj și F.C. Astra Giurgiu din Supercupa României.

Sursa: comunicat de prasa