15 iunie

INTERVENTII ALE POMPIERILOR IN JUDET
Ca urmare a ploilor abundente din aceste zile, pompierii clujeni au actionat pentru degajarea apei acumulate în mai multe locuri din Cluj-Napoca si Turda, precum si din comunele Floresti, Baciu, Fizesul Gherlii, Sâmpaul si Sadulesti. In 23 de situatii a fost
necesara scoaterea apei din subsoluri sau gospodarii.
Desi initial au fost înregistrate peste 80 de apeluri pentru solicitarea pompierilor, necesitatea interventiei s-a diminuat ulterior, în urma retragerii apelor acumulate.
In timpul caderii precipitatiilor nu fost înregistrate situatii care sa puna în pericol persoanele sau bunurile materiale ale acestora.
Evolutia situatiei este permanent monitorizata prin Centrul Operational Judetean din cadrul ISU Cluj.

SANCTIUNI PENTRU ABATERI IN TRAFIC
Politistii rutieri din cadrul Politiei Cluj-Napoca au actionat pentru prevenirea si sanctionarea abaterilor rutiere. S-a actionat atit în zona centrala, cit si în cartiere, cu precadere pe strazile Fabricii, Bulevardul Muncii, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Frunzi?ului,
Calea Turzii.
Pentru abaterile constatate, politistii au aplicat peste 120 de sanctiuni contraventionale. De asemenea, au fost ridicate 12 permise de conducere si 4 certificate de înmatriculare.
Astfel, au fost aplicate 24 de sanctiuni contraventionale pentru depasirea vitezei legale, în doua situatii fiind depasita viteza cu peste 50 km/h.
De asemenea, au fost aplicate 28 de sanctiuni pentru opriri/stationari neregulamentare, 12 –  pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii. Au mai fost constatate abateri
referitoare la nepurtarea centurii de siguranta, nerespectarea culorii rosii a semaforului, patrunderea în zone cu accesul interzis.
Totodata, au fost constatate 4 infractiuni la regimul rutier (conducere sub influenta alcoolului, refuz prelevare mostre biologice, conducere fara permis).

INSCRIERI VOLUNTARI LA ALIANTA ANTISUICID
Alianta Romana de Preventie a Suicidului organizeaza o noua sesiune de inscriere voluntari-operatori ai liniei telefonice TelVerde Antisuicid 0800 801 200, in perioada 13 –
20 iunie. Cererea se adreseaza tuturor celor ce au 18 ani impliniti, domiciliaza in Cluj – Napoca sau au posibilitatea de a se deplasa la Cluj – Napoca pentru cele 12 sedinte de antrenament de interventie in criza suicidara.
Cei care doresc sa faca parte din echipa ARPS sint rugati sa completeze formularul de inscriere disponibil pe siteul antisuicid.ro

“INVINGE FRICA DE ZBOR”
Departamentul de Psihologie Clinica si Psihoterapie a UBB deruleaza proiectul cu titlul „Învinge frica de zbor!”. Scopul proiectului este de a dezvolta accesul la terapiile validate stiintific pentru persoanele care resimt frica de a zbura cu avionul.
Participantii la proiect, care finalizeaza programul de terapie, vor fi recompensati cu un raport individual personalizat în scop de auto-cunoastere si posibilitatea de a cistiga un bilet de avion dus-întors în Europa (prin participarea la o tombola organizata la finalul proiectului). Cei interesati se pot inscrie pe pagina de facebook “invinge frica de zbor” sau la tel. 0751.477.323.
Organizatorii vor face selectia celor inscrisi, iar participarea va fi gratuita.

CLUJ NEVER SLEEPS
In acest sfirsit de saptamina are loc la Cluj noaptea alba a culturii. Sub titlul Cluj Never Sleeps, în noaptea dinspre 18 spre 19 iunie vor avea loc zeci de evenimente. Acestea se vor desfasura in Piata Unirii, Bulevardul Eroilor, Padurea Faget, Iulius Park, Strazile Napoca,
Ioan Bob si Brincusi.