15 martie

RESTRICTII DE CIRCULATIE CU OCAZIA ZILEI MAGHIARILOR DE PRETUTINDENI
Restricții de circulație sunt anunțate pentru astăzi cu ocazia manifestărilor organizate în cadrul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, ce are loc în fiecare an la data de 15 martie. În acest context, la 11:15 va începe un marș care se va desfășura pe tronsonul P-ța Avram Iancu – str. Universității, circulația rutieră fiind restricționată secvențial și parțial pe banda numărul unu, care vizează B-dul Eroilor – P-ța Unirii. Totodată, între orele 12 și 13, parcarea de pe str. Universității va fi închisă pentru slujba ecumenică ce va avea loc la Biserica Piariștilor, iar în intervalul 13 și 15, atunci când situația o impune, circulația rutieră pe str. Avram Iancu și str. Universității va fi oprită.

SECTIA DE CHIRURGIE SI ORTOPEDIE PEDIATRICA RENOVATA
Secția de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii a fost reabilitată și modernizată. Principalele lucrări au constat în vopsirea pereților cu lavabilă specială, reparația ușilor și a geamurilor, înlocuirea tablourilor electrice și reparații cu privire la scurgerile din tavan. Totodată, au fost efectuate lucrări de reabilitare ale celor 12 saloane existente și au fost înlocuite obiectele sanitare.Valoarea totală a investiției este de aproape 150.000 de lei, banii fiind strânși de o asociație clujeană. În acest context reamintim faptul că anual, în secția de chirurgie și ortopedie pediatrică sunt efectuate aproximativ 2500 de intervenții chirurgicale, iar Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii are în total aproape 75.000 de pacienți pe an.

CEL MAI MARE EVENIMENT DE RECRUTARE IN IT
Cel mai mare eveniment de recrutare în domeniul IT din România a început astăzi și durează până mâine, la Sala Polivalentă. La târg participă peste 30 de companii IT, care pun la dispoziția celor care își caută un loc de muncă în acest domeniu, job-uri precum Senior Java Developer, QA Engineer sau Senior Embedded Linux Software Engineer. Totodată, ediția din acest an aduce ca noutate o conferință intitulată Cluj Tech Society Conference, unde speakeri atât din țară cât și din străinătate vor vorbi despre Inteligența Artificală, Machine Learning și Internet of Things. De asemenea, participanții vor putea să participe la diferite concursuri care vor fi organizate, recrutarea pentru posturile disponibile fiind realizată cu ajutorul unei aplicații dezvoltate de platforma pentru locuri de muncă, Ejobs. Reamintim că Târgul de Cariere IT reunește în fiecare sezon aproximativ 5000 de persoane.

LUCRARI DE REABILITARE SI MODERNIZARE
Lucrările de reabilitare și modernizare ale drumului județean 161C pe tronsonul Iclod-Corneni au fost reluate, potrivit unui anunț realizat de către Consiliul Județean. Ruta vizată în această fază a proiectului este Iclod-Aluniș și are o lungime de aproximativ 10 km. Lucrările care vor fi efectuate constau în așternerea a două straturi de asfalt, montare de podețe și decolmatarea și betonarea coronamentelor la podețe. Potrivit instituției locale, scopul lucrărilor este de a asigura un acces rapid și în condiții de siguranță la DN 1C.