15 noiembrie

PROGRAMUL LINIEI 20 SUMPLIMENTAT CU 50%
Programul de transport pentru linia 20, pe tronsonul Piața Ștefan Cel Mare-Col. Borhanci, urmează să fie suplimentat cu 50% începând de astăzi, a anunțat Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Astfel, pentru zilele lucrătoare, autobuzele care pornesc din Piața Ștefan Cel Mare către Col. Borhanci, orarul va începe la 4:20 și se va încheia 22:30. Pentru autobuzele pe sens invers, de la Col. Borhanci spre Piața Ștefan Cel Mare orarul se desfășoară între orele 5:00-23:05. Totodată, pentru zilele de sâmbătă și duminică, pentru Piața Ștefan Cel Mare orarul este între 5:25 și 20:35, iar pentru Col. Borhanci, între 6:05 și 21:15.

AU FOST FINALIZATE LUCRARILE FATADEI DINSPRE STR. MEMORANDUMULUI A MUZEULUI ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI
Au fost finalizate lucrările de reabilitare și restaurare a fațadei dinspre str. Memorandumului, a Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Acestea au vizat în mod principal decaparea tencuielii, reparații la tencuiala nivelelor superioare, realizarea tencuielilor pe bază de var, cât și curățarea rosturilor și dispunerea tubulaturii de protecție și rețeaua pentru iluminatul exterior al fațadei. Operațiunile care urmează să fie executate în perioada următoare vizează învelitoarea clădirii și podul și o serie de lucrări interioare conexe. Necesitatea lucrărilor este dată de raportul de expertiză tehnică din 2016 care a indicat faptul că starea fizică a fațadelor clădirii impune intervenții majore de renovare. Valoarea totală a proiectului este de peste 719.000 de lei, finanțat din bugetul Consiliului Județean Cluj. Reamintim că Muzeul Etnografic al Transilvaniei sau Palatul Reduta a găzduit în 1894 procesul memorandiștilor și este una dintre cele mai vechi clădiri din Cluj-Napoca, datând din sec. XVI.

CLUJUL PE LOCUL DOI IN TOPUL JUDETELOR CU CELE MAI MARI SALARII
Clujul este pe locul 2 după municipiul București, în topul județelor cu cele mai mari salarii din România, conform datelor emise de ejobs. Dacă în municipiul București, veniturile medii ajungeau în luna septembrie la 2688 de lei, în județul Cluj acestea ating în medie 2664 de lei, urmat de județul Timiș, care raportează o medie a veniturilor de 2656 de lei. Județele mai mici din vestul țării, dar care ating venituri minime de aproximativ 2500 de lei sunt Albă, Brașov și Sibiu. În topul județelor cu cele mai mici venituri medii din țară, care sunt în jur de 2000 de lei, se află Gorj, Vranc ea, Mehedinți și Buzău. Pozițiile cu cele mai mari salarii din zona Nord-Vest sunt cele de Manager de piață, Director General, manager IT și judecător, iar cele mai mici salarii sunt încasate de corectori, lucrători comerciali, lăcătuș și administratori clădire. În ceea ce privește numărul angajaților din județul Cluj, acesta a fost în luna iulie a acestui an de aproximativ 250.000, cu 14.000 mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, iar câștigul mediu salarial a crescut cu 11,3% conform datelor obținute de la Direcția Județeană de Statistică Cluj.

LICEUL PENTRU DEFICIENTI DE VEDERE GAZDUIESTE TABARA MUZICALA
Liceul Special pentru Deficienți de Vedere găzduiește în această săptămână tabăra muzicală de incluziune pentru copiii cu deficiențe de vedere și de auz „Music Camp”. Aceasta cuprinde cursuri de cor și instrumente muzicale, iar elevii au posibilitatea să participe la activități alături de elevii care provin din școlile de masă. La ediția din acest an participă 104 copii, care provin din 8 instituții de învățământ din Cluj-Napoca și de la o instituție din Florești. Tabăra se încheie sâmbătă, 17 noiembrie, cu un concert susținut de elevii participanți, care vor fi acompaniați de artiști de la Filarmonica de Stat Transilvania și care va avea loc la Auditorium Maximum, pe str. Mihail Kogălniceanu 5.