15 noiembrie

REGELE FERDINAND VA FI MODERNIZATA CU 52 DE ARBORI
Lucrările de plantare a celor 52 de arbori destinaţi special modernizării străzii Regele Ferdinand au început ieri.
Sistemul de irigaţii prevăzut pentru copaci este dotat cu senzori de ploaie şi umiditate, fiind primul de acest tip ce este instalat pe o stradă din oraş. Cele trei benzi de circulaţie au fost deja asfaltate. la acest moment urmând să fie turnat stratul de uzură. Recent a început şi montarea dalelor din piatră naturală.

FESTIVALUL INTERNATIONAL MOZART A DEBUTAT ASTAZI
Festivalul Internaţional Mozart debutează astăzi cu un spectacol special ce va avea loc de la ora 19 la Colegiul Academic.
Pentru mâine şi duminică vor fi organizate cele două etape ale Concursului internaţional de interpretare destinat pianului. Ambele spectacole vor avea loc la Sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, mâine de la ora 10, iar duminică de la ora 19. Festivalul va continua până la sfârşitul săptămânii viitoare.

GALA SPECIALA CU OCAZIA A 100 DE ANI DE EXISTENTA A COLEGIULUI NATIONAL EMIL RACOVITA
Iubitorii de muzică pot participa astăzi la un spectacol special destinat Centenarului Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”, ce va fi susţinut de Orchestra şi Corul Operei Naţionale Române.
Evenimentul special, sub titulatura: Gala Goethe – Centenar în Racoviţă este cu intrare liberă şi va începe la 18:30. Precizăm că actualul Colegiu Naţional „Emil Racoviţă” face parte dintre primele cinci şcoli clujene şi şi-a deschis porţile în 10 septembrie 1919 sub titulatura de „Şcoala civilă pentru fete şi băieţi”.

ARTA IN AUTOBUZ CONTINUA SI ASTAZI
Arta în Autobuz – eveniment cultural de motivare a cetăţenilor continuă şi astăzi la Colectiva Gazzette situată pe Calea Turzii, nr. 18.
Proiectul face parte din campania „Arta în mişcare”care prin diverse evenimente desfăşurate fie în autobuze, fie în alte locuri din oraş, îşi propune să încurajeze folosirea mijloacelor de transport în comun. Astăzi, de la ora 19, clujenii vor putea viziona pelicula Paterson cu intrare liberă. Programul se desfăşoară în zilele de vineri ale lunilor octombrie şi noiembrie.

NOI LOCALITATI CLUJENE AU FOST RACORDATE LA RETEAUA DE APA
Lucrările de racordare la reţeaua publică de apă a localităţilor Bădeşti şi Chidea din comuna Vultureni au fost finalizate.
Noul sistem de alimentare cu apă este proiectat şi dimensionat astfel încât să poată asigura distribuirea apei potabile la toate cele 310 de gospodării existente. În perioada următoare se are în vedere branşarea gospodăriilor din ambele localităţi. Investitiţia se ridică la aproximativ 3 milioane de lei.

ETAPA DE VOT PENTRU BUGETAREA PARTICIPATIVA SE INCHEIE DUMINICA
Etapa finală de vot din cadrul procesului de Bugetare Participativă se va încheia duminică, 17 noiembrie, astfel că până atunci toţi cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Cluj-Napoca mai pot să îşi exprime votul cu privire la cele 30 de proiecte aflate la acest moment în proces.
La finalul etapei vor fi alese primele 15 proiecte, pe baza numărului de voturi obţinute. Pentru aceasta trebuie să ştiţi că votarea are loc exclusiv online, fiecare persoană putând alege un singur proiect din cele existente. Rezultatele finale vor fi publicate pe 25 noiembrie.

TUR COMEMORATIV AL STRAZILOR UNDE A AVUT LOC REVOLUTIA
Clujenii pasionaţi de istorie vor putea lua parte duminică, 17 noiembrie, la un tur comemorativ al străzilor unde a avut loc Revoluţia din 1989.
Evenimentul va începe la ora 15 la sediul fostei Securităţi, care se află pe str. Traian.