15 noiembrie

SITUATIA DRUMURILOR JUDETENE
În cursul diminetii de astazi, la nivelul judetului Cluj nu s-au înregistrat drumuri judetene închise sau blocate, circulatia desfasurindu-se normal, în conditii de iarna.
În vederea asigurarii unor conditii normale de circulatie, în ultimele 24 ore s-a actionat pe 87 de sectoare de drumuri judetene, cu 49 de utilaje. În total, au fost împrastiate 485 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
Pe sectoarele de drum mentionate s-a actionat în continuare cu utilaje cu lama pentru curatarea zapezii si largirea carosabilului (exclusiv în zonele de munte), respectiv împrastierea de materiale antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei.

VERIFICAREA DRUMURILOR LA NIVEL NATIONAL
Peste 5.000 de politisti au actionat, la nivel national, în aceste zile, pentru prevenirea accidentelor rutiere si fluidizarea traficului. “Actiunea a vizat si fluidizarea traficului în conditiile caderilor de precipitatii sub forma de zapada, si facilitarea accesului si interventiei utilajelor de deszapezire. În urma activitatilor de monitorizare a traficului si a constatarii unor deficiente, politistii au aplicat 14 sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 18.000 de lei, administratorilor unor segmente de drum, din judetele Alba, Cluj, Mures si Suceava. Totodata, au fost aplicate 59 de sanctiuni pentru lipsa anvelopelor de iarna, 3 pentru lipsa materialelor antiderapante si peste 2.500 pentru alte abateri la regimul rutier”, transmite Politia Româna. Judetul Clujul a primit doar doua avertismente dupa ce doua drumuri judetene din zona Huedinului nu au fost curatate de zapada: drumul Sâncraiu-Alunis si drumul Bologa-Sacuieu.

PRESEDINTELE ROMANIEI IN VIZITA LA CLUJ
Presedintele României, Klaus Johannis, participa joi la dezbaterea cu tema „Uniunea Europeana între dezintegrare si reformare. Contributia României la consolidarea constructiei europene”, organizata de Grupul de Reflectie Citadel.
Evenimentul va avea loc la Universitatea Babes-Bolyai incepind cu ora 16.00.

AMENZI IN PIATA MIHAI VITEAZUL
Politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie comerciala au desfasurat ieri o actiune de verificare în incinta pietei agroalimentare Mihai Viteazul. Aceasta a vizat respectarea prevederilor legale privind activitatea de comert. Au fost urmarite în principal aspecte
privind:
– detinerea documentelor de provenienta a marfurilor, a atestatelor de producator pentru produsele comercializate, a certificatului constatator, buletine de verificare metrologica a balantelor
– completarea carnetelor de comercializare de catre producatorii agricoli; afisarea etichetelor de produs
Pentru neregulile constatate au fost încheiate 18 procese-verbale de constatare a contraventiilor în valoare de 3.900 lei.