15 octombrie

BILETUL PENTRU SANATATE VA FI DISPONIBIL PANA LA FINALUL ANULUI
Inițiativa privind „biletul pentru sănătate”, care le oferea clujenilor tichete gratuite pentru mijloacele de transport în comun în schimbul efectuării a 20 de genoflexiuni va continua până la finalul anului, deși proiectul-pilot lansat în acest sens de organizatorii Sports Festival a ajuns la final
. Stația care emite astfel de bilete este amplasată în stația Memorandumului Sud, iar până acum a deservit 13.500 de călătorii gratuite pentru care au fost efectuate 270.000 de genoflexiuni în 27.000 de minute. Proiectul va fi susținut pe mai departe de câteva dintre companiile private care activează în municipiul Cluj-Napoca și care s-au arătat dornice să ofere un astfel de sprijin.

PROGRAMUL PENTRU RECOLTAREA PROBELOR IN VEDEREA TESTARII COVID-19 A FOST PRELUNGIT
Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca a anunțat prelungirea programului de lucru în cadrul laboratorului care preia și efectuează testele privind diagnosticarea noului coronavirus.
Dat fiind numărul mare de solicitări pentru analizele realizate prin tehnica Real Time PCR, noul orar al punctului de pe str. Victor Babeș, nr. 1, este de luni-vineri de la ora 7:30 la 17, iar sâmbăta între 8 și 11:30. Pentru a beneficia de testarea, care este contra-cost, trebuie să vă programați în prealabil fie electronic, detalii în acest sens veți găsi pe site-ul scju cluj.ro, fie telefonic la numerele 0741 164 466 sau 0264-597.852.Persoanele programate pentru recoltarea probei sunt rugate să aducă o copie a cărții de identitate, respectiv formularul de însoțire a probei, care poate fi descărcat și completat tot de pe site-ul Spitalului Județean de Urgență. Rezultatele sunt emise prin email, în română și engleză, la aproximativ 24 de la recoltare.

RETEAUA DE DISTRIBUTIE A GAZELOR IN CLUJ-NAPOCA A FOST RECENT MODERNIZATA
Rețeaua de distribuție a gazelor naturale din municipiul Cluj-Napoca a fost modernizată recent în cadrul unui proiect cu o valoare de peste 35 mil de lei, cofinanțat prin fonduri europene.
Compania Delgaz Grid, cea care se ocupă de distribuția gazelor naturale și a electricității în România a atras, în ultimii 8 ani, finanțare europeană nerambursabilă în valoare totală de 180 de mil de lei, bani din care au fost deja finalizate cinci proiecte, iar alte patru se află la stadiul de implementare. Instituția a menționat că pentru viitor are în vedere contractarea a 260 de mil de lei, fonduri ce vor fi utilizate pentru digitalizarea și automatizarea rețelei de distribuție. Recent Delgaz Grid a devenit parte a unui consorţiu european al cărui obiectiv îl reprezintă îmbunătăţirea securităţii cibernetice a reţelei inteligente de distribuţie a energiei electrice la nivelul UE.

TEATRUL NATIONAL DIN CLUJ-NAPOCA SI-A SUSPENDAT SPECTACOLELE PANA IN 21 OCTOMBRIE
Teatrul Național din Cluj-Napoca își suspendă toate spectacolele care ar fi trebuit să aibă loc în sală, în contextul ultimei hotărâri anunțate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Astfel că evenimentele care ar fi trebuit să fie organizate în interiorul instituției până în 21 octombrie vor putea fi vizionate online pe site-ul instituției. Potrivit reprezentanților unității culturale, biletele pentru aceste spectacole sunt disponibile pe platforma eventim.ro, la prețuri între 25-30 lei.