15 octombrie

TÂRGUL DE CARIERE ÎNCEPE DE ASTĂZI LA BT ARENA
Peste 70 de companii din diverse domenii precum Consultanță, Automotive, Resurse Umane şi Financiar-Bancar, participă astăzi şi mâine la ediţia de toamnă a Târgului de Cariere ce se desfăşoară la BT Arena.
Evenimentul mai cuprinde şi conferinţa specială „I love my job” unde personalităţi precum Andreea Marin, Vladimir Agachi sau Valeriu Andriuţă vor vorbi despre dezvoltarea profesională, iar prin sesiunile de training, participanţii vor fi motivaţi de către specialişti din psihologie şi psihoterapie să se îndrepte spre cariera potrivită. Cei care doresc să participe la eveniment sunt sfătuiți să-și instaleze aplicația eJobs pe telefonul mobil, unde îşi vor pregăti CV-ul ce va fi scanat de companiile prezente la târg.

S-A DESCHIS UNIVERSITATEA VÂRSTEI A TREIA
Deschiderea festivă a Universităţii vârstei a treia, organizată în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai a avut loc ieri.
Cursul inaugurual de Sisteme constituţionale comparate a fost susţinut de către primarul oraşului, conf. univ. dr. Emil Boc. Proiectul are ca scop formarea continuă, incluziunea şi menţinerea activităţii persoanelor vârstnice de la Centrele de zi nr. 1 şi 2, care s-au înscris. Pentrul anul 2019-2020 Universitatea vârstei a treia este organizată de Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală în parteneriat cu Asociaţia EduNation şi Fundaţia Universităţii Babeş-Bolyai.

PROTEST AL TINERILOR ABSOLVENŢI AI UMF
Mai mulţi absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” au anunţat un amplu protest pentru mâine, pe fondul pericolului de a amâna examenul de rezidenţiat din această toamnă din cauza instabilităţii la nivel politic.
Examenul a fost stabilit iniţial pentru data de 11 noiembrie, după care a fost amânat pe 17 noiembrie, ca în final să fie stabilit pe 8 decembrie. Astfel că în situaţia actuală tinerii absolvenţi vor intra pe piaţa muncii abia în luna februarie a anului viitor, iar cum situaţia este una incertă este posibilă o amânare şi a acestei date. La nivel de Cluj-Napoca, în acest an au terminat studiile aproximativ 300 de tineri.

UNIVERSITĂŢILE CLUJENE SE SITUEAZĂ PE PRIMELE LOCURI ÎN TOPUL CU CELE MAI MULTE FONDURI EUROPENE
Universitatea Tehnică, Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” se situează pe locurile doi, trei, respectiv cinci la nivel naţional în ceea ce priveşte numărul fondurilor europene atrase prin proiectele de cercetare.
Spre exemplu, printre principalele proiecte derulate de către Universitatea Tehnică se numără creşterea excelenţei ştiinţifice şi a capacităţii de inovare în manufactura aditivă şi conducerea şi parcarea automată. Pe primul loc, la nivel naţional, este Universitatea Politehnică din Bucureşti.

PARCUL ŞTEFAN CEL MARE URMEAZĂ SĂ FIE MODERNIZAT
Parcul Ştefan Cel Mare urmează să fie modernizat după ce o hotărâre în acest sens va fi aprobată de către Consiliul Local în şedinţa de mâine.
Pentru modernizare se are în vedere eliminarea arborilor şi arbuştilor degradaţi, gazonarea şi plantarea de noi specii de plante, realizarea unui singur acces auto pentru maşinile de intervenţie şi modernizarea zonei pietonale, a celei destinată cicliştilor şi a instalaţiei de iluminat. Valoarea investiţiei se ridică la 17 milioane de lei, iar lucrările se vor întinde pe o perioadă de 12 luni.