16 aprilie

SEZONUL DE AGREMENT SI CANOTAJ ESTE DESCHIS
Sezonul de agrement și canotaj pe lacul Chios din parcul Central și pe lacul din cartierul Gheorgheni a fost deschis, potrivit anunțului făcut de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Cele două lacuri au fost dotate cu 46 de ambarcațiuni și veste de salvare, iar lacul din Cartierul Gheorgheni beneficiază de o șalupă pneumatică de intervenție în caz de urgență. Tarifele pentru utilizarea serviciilor de agrement și canotaj au rămas neschimbate: 6 lei pentru copiii între 4 și 14 ani și 12 lei pentru adulți și copiii peste 14 ani. De asemenea, copiii sub 4 ani beneficiază de acces gratuit, condiția fiind să fie însoțiți de adulți. Reamintim că pe lacul Chios au fost efectuate lucrări de consolidare în această primăvară, dar și lucrări de înlocuire a conductei care asigură oxigenarea apei din lac.

SEDINTE DE CONSILIU LOCAL PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI
Persoanele cu dizabilități auditive vor avea posibilitatea să urmărească online ședințele Consiliului Local, care vor fi interpretate începând din această săptămână și în limbajul semnelor, a anunțat Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Scopul inițiativei este de a crește accesibilitatea cetățenilor la informațiile de interes public. Reamintim că din 2015 funcționarii Primăriei Cluj-Napoca din direcții precum Evidența populației, Taxe și impozite sau Asistență socială pot comunica direct, prin limbajul semnelor, informații de bază cu privire la nevoile cetățenilor.

PROIECT DE PESTE 10 MIL DE LEI CU FINANTARE EUROPEANA
Un nou proiect cu finanțare europeană ce vizează dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgență cu 195 de echipamente medicale de ultimă generație, a fost declarat câștigător, potrivit informațiilor furnizate de către Consiliul Județean. Reprezentanții instituției au declarat că această investiție va contribui la creșterea calității actului medical și la un tratament de înaltă calitate, prin reducerea numărului de zile de spitalizare și prin ajutarea la o recuperare mai rapidă a pacienților. Valoarea totală a proiectului este de 13,1 mil de lei, dintre care mai mult de 10 mil provin prin finanțare europeană, iar restul de bani sunt cofinanțați din bugetul Consiliului Județean.

SAPTAMANA NATIONALA A BIBLIOTECILOR ESTE SARBATORITA SI LA CLUJ-NAPOCA
Săptămâna națională a bibliotecilor este organizată în Cluj-Napoca de către Biblioteca Județeană Octavian Goga și se desfășoară până vineri, 19 aprilie. Pe durata acestei săptămâni vor fi organizate activități de promovare a lecturii și activități dedicate cărții și profesiei de bibliotecar. Printre activități se numără și discuția cu titlul „Despre dreptul de autor și alte…inconveniente”, ce va fi susținută de către graficianul Adrian Barbu, joi, la ora 10. Totodată, vineri, 19 aprilie, va avea loc inaugurarea mini bibliotecilor în aer liber din cadrul Parcului Sportiv „Iuliu Hațieganu”, când vor fi amplasate căsuțe cu cărți în locurile de joacă pentru copii, lângă băncile de pe aleea principală și în zona foișoarelor. De asemenea, filiala bibliotecii din cartierul Mănăștur își va extinde programul în zilele de sâmbătă, de la 10-14, iar pe toată durata acestei săptămâni Biblioteca Județeană „Octavian Goga” oferă permise de intrare gratuite și cărți în dar pentru vizitatori.