16 decembrie

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE ÎN INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT ALE M.Ap.N 

Ministerul Apărării Naţionale a început înscrierile pentru colegiile naționale militare, academiile militare și pentru școlile militare de maiștri militari și subofițeri.

Pentru colegiile naționale militare, înscrierile se pot face până în data de 31 ianuarie, în timp ce pentru celelalte instituţii doritorii se pot înscrie până în 14 februarie.

Ministerul Apărării Naţionale le recomandă celor interesați să viziteze cât mai curând Biroul de informare-recrutare din Cluj-Napoca, de pe Calea Dorobanţilor nr. 8-10 sau să sune la numerele de telefon: 0264 433 067 sau 0264 432 918, pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite, dar şi etapele ce trebuie urmate până la examen.

Candidații minori trebuie însoțiți de unul dintre părinți sau, după caz, de un reprezentant legal.

EVENIMENT ORGANIZAT ÎN MEMORIA LUI TRAIAN DORZ

În acest an se împlinesc 30 de ani de la trecerea la cele veșnice a autorului Traian Dorz, cel care prin lirica și viața sa a influențat sute de mii de români.

În acest sens, Organizaţia Creştină Agape invită clujenii la evenimentul omagial intitulat „Traian Dorz – poet, martir și mărturisitor”.

În cadrul întâlnirii vor vorbi Mitropolitul Clujului, Înalt Prea Sfinţia Sa Andrei Andreicuţ, părintele prof. Univ. Dr. Stelian Tofană şi fostul deținut politic Valer Irinca. De asemenea, participanţii se vor bucura de poezii, colinde, pricesne și evocări din viața lui Traian Dorz.

Evenimentul omagial „Traian Dorz – poet, martir și mărturisitor” va avea loc la Casa de Cultură a Studenților, miercuri, 18 decembrie, începând cu ora 19:00.

DOUĂ CENTRE NOI DE COLECTARE A DEŞEURILOR

Primăria municipiului Cluj-Napoca pune la dispoziția clujenilor două puncte de colectare a deșeurilor

Acestea se află pe strada Bucium din cartierul Mănăștur, în vecinătatea autobazei CTP, și pe strada Fabricii din cartierul Mărăști, sub podul Fabricii, cu intrare din strada Septimius Severus.

Astfel, clujenii au acum la dispoziție două noi centre de colectare a deșeurilor voluminoase, de exemplu mobilier, covoare, saltele etc., a celor provenite din construcții sau demolari și a celorlalte categorii de deșeuri care fac obiectul colectării selective, precum hârtie şi carton, sticlă, metal, materiale plastice, textile, ambalaje, echipamente electrice şi electronice, baterii și acumulatori.

Deșeurile vor fi preluate gratuit, indiferent de cantitate. În
cazul în care clujenii nu au posibilitatea de a le transporta, deşeurile pot fi preluate de operatorii de salubritate, contra unui preț modic.

Aceste centre de colectare sunt destinate exclusiv persoanelor fizice cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca; de aceea, cetățenii sunt
rugați să aibă asupra lor cartea de identitate.

Orarul de funcționare a punctelor de colectare separată a deșeurilor este de luni până vineri între orele 09.00-17.00 și sâmbăta între orele 08.00-14.00.