16 ianuarie

ACHIZITIONARE DE NOI ECHIPAMENTE SI APARATURI MEDICALE
Consiliul Județean Cluj a achiziționat nouă noi echipamente și aparaturi medicale ultraperformante care au fost deja date în folosință în cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca. Valoarea acestor dotări de ultimă generație este de 500.000 de lei. Banii special alocați în acest scop de Consiliul Județean, din bugetul propriu al instituției, au fost folosiți pentru achiziționarea unei mese chirurgicale cu accesorii, a două microtoame, patru sisteme de transport și transfer pacienți cu sistem rapid de curățare precum și a două echipamente pentru blocul alimentar al unității sanitare. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, consideră că noile dotări vin în sprijinul direct al echipei medicale în procesul de diagnosticare și tratare în condiții optime a pacienților.

PARKINGURI IN CURS DE REALIZARE
Primarul municipiului Cluj-Napcoa, dl. Emil Boc, anunta ca in bugetul pentru anul 2020 sunt prevazute sumele necesare pentru finalizarea a 4 parkinguri supraterane: Primaverii 8, Primaverii 20, Mogosoaia 9 si Hasdeu care vor dispune de 1253 de locuri de parcare. De asemenea edilul Clujului anunță că pentru cel putin încă două parkinguri se vor realiza in acest an achizițiile publice pentru proiectare și execuție.

INVITAȚIE LA CONCERT
Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” sub bagheta dirijorului Valentin Uryupin va susține mâine, 17 ianuarie, un concert simfonic. Veți putea asculta Concertul pentru clarinet, op. 57 de Carl Nielsen si Simfonia nr. 4 în do minor, op. 43 de Dmitri Şostakovici. Concertul va avea loc, maine, de la ora 19:00 la Colegiul Academic.