16 martie

A VIII-A EDIȚIE A ZILELOR CLUJULUI
Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță organizarea celei de a VIII-a ediții a Zilelor Clujului, eveniment ce va avea loc în perioada 17-20 mai. Ca în fiecare an, clujenii sunt invitați să vină cu idei de evenimente sau proiecte pentru noua ediție a festivalului. Acestea trebuie să se încadreze în tema ediției, Centenarul – Aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire și să fie transmise până la data de 2 aprilie, pe adresa de e-mail zileleclujului@gmail.com, pe pagina de Facebook Zilele Clujului sau la Registratura Primăriei municipiului Cluj-Napoca, str. Moţilor nr. 7, precum și la primăriile de cartier.
Vă reamintim că anul trecut, la Zilele Clujului, peste 250.000 de participanți s-au bucurat, în cele 4 zile, de peste 100 de evenimente în 30 de locuri din municipiu.

SIMPOZION AUSTRIACO-ROMÂN
Consiliul Județean Cluj, împreună cu Secția Comercială a Ambasadei Austriei din București, Primăria municipiului Cluj-Napoca și Camera de Comerț și Industrie Cluj au organizat, săptămâna aceasta, un Simpozion economic austriaco-român cu tema „Tehnologie și servicii pentru gospodărire comunală”.
La întâlnire au participat 14 companii austriece de renume din domenii precum gestionarea deșeurilor, ape uzate, apă, infrastructură și construcții de drumuri.
Vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, a declarat că scopul simpozionului a fost realizarea unui transfer de informații între participanții români și experții austrieci în vederea identificării soluțiilor optime pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă administrația în furnizarea serviciilor publice.

EXPOZIȚIA “SAMARITENII DIN MARKOWA”
Biblioteca Județeană „Octavian Goga” prezintă publicului clujean, începând de astăzi și până în 31 martie, expoziția „Samaritenii din Markowa”.
Vizitatorii expoziției vor avea șansa de a cunoaște soarta cutremurătoare a soților polonezi Wiktoria și Józef Ulma care, timp de doi ani de zile, în cel de Al Doilea Război Mondial, au ascuns în casa lor numerosi evrei salvandu-i astfel de la moarte. Din acest motiv, sotii Ulma au sfârșit prin a fi executați, împreună cu cei șase copii ai lor, de către ocupanții germani.
Pregătită în limba română din inițiativa Institutului Polonez din București, expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 8.00 și 20.00, la sediul central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga”.