16 martie

SCOLILE SUNT INCHISE PANA DUPA PASTE
Școlile rămân închise până după sărbătorile Pascale, este anunțul făcut de către ministrul educației, Monica Anisie în contextul prevenirii infecției cu noul tip de coronavirus.
Tot de astăzi a fost instituită starea de urgență la nivel național, condiții în care vor fi luate măsuri excepționale pentru remedierea situației.

SE SUPLIMENTEAZA TESTARILE PENTRU NOUL CORONAVIRUS IN CLUJ
Capacitatea de testare privind infecția cu noul coronavirus la nivel de Cluj a fost suplimentată de astăzi de la 70 la 300 de probe pe zi.
Anunțul a fost făcut de prefectul Mircea Abrudean, pentru un post de radio local, care a mai declarat că odată cu intrarea în scenariul III privind epidemia, Clujul nu va mai deservi ca centru regional, ci bolnavii vor fi tratați în județele de proveniență. Până ieri la Spitalul de Boli Infecțioase au fost internate 10 persoane depistate pozitiv cu coronavirus, dintre care două din județul Cluj.

CTP CLUJ NU ISI MODIFICA PROGRAMUL
Primarul Emil Boc a precizat că odată cu instituirea stării de urgență la nivel național programul mijloacelor de transport în comun din Cluj-Napoca nu va fi sistat decât în condițiile în care se va dispune această măsură în întreaga țară.
Dispeceratul Companiei de Transport public a menționat că din cauza reducerii numărului de călători flota de tramvaie și autobuze va fi mai redusă decât de obicei. Totuși păstrarea distanței față de ceilalți, igienizarea după fiecare călătorie și deplasarea cu mijloace de transport alternative rămân principalele sfaturi adresate populației.

SALINA TURDA RAMANE INCHISA
Salina Turda rămâne închisă până la finalul lunii, măsură de siguranță luată în contextul prevenirii infecției cu noul coronavirus
. Potrivit informațiilor făcute publice de conducere, în această lună obiectivul turistic a fost vizitat de aproximativ 240 de turiști pe zi, însă numărul persoanelor aflate simultan în salină nu a depășit 100.