16 martie

RAPORT PRELIMINAR DESPRE ACCIDENTUL DE LA SALA POLIVALENTA
Luni s-a intrunit Comisia tehnica de verificare a cauzelor care au provocat incidentul de la Sala Polivalenta simbata, in timpul meciului de baschet, cind un copil a cazut in gol de la aproximativ 4 metri inaltime. In raportul preliminar, s-a constatat ca tribuna nu
functioneaza corespunzator automatizat, elementele de siguranta care impiedica iesirea acesteia mai mult decit este permis nu sint corespunzator dimensionate. Tribuna a fost fixata in pozitia deschisa, astfel incit poate fi folosita in siguranta. Constructorul a luat legatura cu firma producatoare, din Polonia, iar acestia au spus ca in cursul acestei saptamini vor veni la Cluj si vor face o revizie. Astazi a avut loc o noua intilnire pentru a se descoperi daca sint alte elemente care sa fi dus la functionarea necorespunzatoare a tribunei mobile.

CONTROALE IN TRAFIC
Peste 30 de politisti rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Cluj au desfasurat luni actiuni pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Acestia au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier si de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare. În cadrul actiunii, au constatat 105 abateri, dintre care 31 privind viteza de deplasare. Toate abaterile constatate de politisti au fost sanctionate contraventional.
De asemenea, în baza neregulilor constate, dar si pentru a-i determina pe conducatorii auto sa constientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îsi iau toate masurile de prevenire, politistii clujeni au retinut 6 permise de conducere si au retras 2 certificate de înmatriculare.

RELUAREA DISTRIBUTIEI LAPTELUI IN SCOLILE CLUJENE
Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare Cluj au dispus reluarea programului de distribuire a laptelui in unitati scolare. Acesta a fost oprit vineri si luni dupa ce directori a patru scoli din judet (doua din Cluj-Napoca, una din Turda si una din mediul rural) au sesizat ca cutiile de lapte distribuite elevilor sint deformate. Au fost retrase 20 de tone de lapte, iar in urma verificarilor facute, DSV Cluj a constatat ca laptele era stricat.

“BATALIA CARTILOR” LA BIBLIOTECA JUDETEANA
Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” organizeaza vineri Finala Nationala a concursului de lectura „Batalia cartilor”. Concursul de lectura s-a derulat în perioada martie-septembrie 2015 în 10 biblioteci publice din România, cu scopul de a stimula lecturii de placere în rindul copiilor si adolescentilor.
În cadrul finalelor judetene au fost desemnati Cititorii Anului la categoriile 11-13 ani si 14-18 ani si au fost votate Cartile Anului 2015, iar în cadrul Finalei Nationale de la Cluj-Napoca va fi desemnat Cititorul Anului 2015 la nivel national.
Cu ocazia acestei manifestari se va da startul celei de-a III-a editii a concursului „Batalia Cartilor” 2016, care cuprinde mai multe sectiuni: sectiune în limba româna pentru copii si adolescenti, sectiune în limba engleza pentru copii si adolescenti, sectiune în limba maghiara pentru adolescenti si un club de lectura pentru adulti si seniori care cuprinde o lista de autori români contemporani.