16 noiembrie

60 DE AUTOBUZE NOI
60 de autobuze noi, marca mercedes benz, vor circula pe străzile municipiului Cluj-Napoca, după ce 30 de bucăți urmează să fie livrate până în 30 noiembrie, iar alte 30 până în 15 decembrie. Autobuzele au o capacitate de transport de 104 călători fiecare și sunt dotate cu sistem de încălzire și de aer condiționat, sistem de supraveghere video, internet gratuit WIFI și prize tip USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile montate pe barele din salon. Totodată, printre facilități se numără și anunțarea vocală a numărului de traseu și a direcției de deplasare în exteriorul autobuzului pentru informarea persoanelor cu deficiențe de vedere, afișarea tuturor stațiilor și a poziției curente a autobuzului pe traseu și afișarea anunțurilor publicitare. Autobuzele au o garanție de 5 ani sau de 350.000 km și corespund normelor europene în domeniu. Valoarea totală a proiectului este de 62,8 mil de lei, iar prețul unui autobuz este de aproximativ 1 mil de lei.

CLUJ ARENA INTRA IN REABILITARE
Stadionul Cluj Arena urmează să intre în reabilitare, după ce Consiliul Județean a anunțat loturile de achiziții directe, care vizează refacerea rosturilor de dilatare și lucrări de reparație a acoperișului. Potrivit caietului de sarcini, printre lucrările care urmează să fie efectuate se numără demontarea profilelor de aluminiu existente, înlocuirea benzilor bituminoase unde sunt deterioarate sau lipsesc și curățarea rosturilor de dilatare în vederea instalării unei bariere impermeabile, care să nu permită permită pătrunderea apei provenite din intemperii în corpul clădirii. Primul lot, care vizează lucrări de refacere a rosturilor de dilatare, are o valoare totală de 90.000 de lei, iar al doilea, care vizează lucrări de reparații la acoperișul policarbonat, are o valoare de aproape 46.000 de lei, suma totală ajungând la aproximativ 136.000 de lei. Reamintim că stadionul Cluj Arena are o capacitate de 30.596 locuri la competițiile sportive și 55.000 de locuri disponibile la concerte, și a fost inaugurat în octombrie 2011.

CAMPANIA DE DONARE DE SANGE
Campania de donare de sânge „Donăm împreună, noi dăm startul” aflată la a șasea ediție, începe luni, 19 noiembrie și este organizată de către Universitătea Babeș-Bolyai. Astfel, săptămâna viitoare, de luni până vineri, între ora 7:30 și 13:00, cei care doresc să doneze sânge pot să o facă la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, de pe str. Nicolae Bălcescu nr. 18. Purtătorul de cuvânt al Univesității Babeș-Bolyai, Laura Irimieș, a declarat că această campanie este un program coerent de informare și educare pe tema importanței donării de sânge, iar obiectivul universității este de a genera un comportament firesc și constant în acest sens. În cadrul campaniilor trecute au donat aproximativ 2000 de persoane, iar în acest an peste 100 de studenți s-au implicat în promovarea campaniei la nivel local.

37% DINTRE ROMANI SUSTIN CA AU CHELTUIELI LUNARE
37% dintre români susțin că au cheltuieli lunare obligatorii identice cu venitul încasat, iar 60% declară că au credite la bancă, se arată într-un studiu realizat de iSense Solutions, comandat de Kruk România. Rezultatele cercetării mai arată că 83% dintre respondenți ar apela la instituțiile bancare în cazul în care ar avea nevoie de bani, iar peste jumătate dintre persoanele intervievate sunt dispuse să participe la sesiuni de pregătire online pentru a învăța cum să-și administreze bugetul. Totodată, 70% dintre românii care au accesat un împrumut pentru a acoperi o datorie anterioară sunt de părere că situația lor se va îmbunătăți, iar 30% dintre cei care au deja credite, ar dori să acceseze un nou împrumut anul viitor. În ceea ce privesc economiile, aproape jumătate au răspuns că nu au economii în familie. La sondaj au participat 900 de persoane, 600 dintre ele fără datorii, iar 300 care au datorii.