16 octombrie

APROXIMATIV 210 ELEVI DIN CLUJ-NAPOCA BENEFICIAZA DE PROGRAMUL „SCOALA DUPA SCOALA”
Aproximativ 210 elevi din municipiul Cluj-Napoca, înscriși în învățământul primar și gimnazial, vor beneficia de programul „Școală după școală” susținut de Primăria Municipiului. Acesta are ca scop prevenirea abandonului școalar și amelioararea perfomanțelor școlare ale copiiilor proveniți din familii marginalizate și expuse riscului excluziunii sociale prin activități care îi ajută să depășească dificultățile de învățare și să socializeze. Instituțiile de învățământ care participă la program sunt Școaliile Gimnaziale „Traian Dârjan”, „Nicolae Iorga”, „Octavian Goga”, „Nicolae Titulescu” și Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. Proiectul are o valoare totală de aproximativ 360.000 de lei și va fi suportat de Direcția de Asistență Socială și Medicală. Reamintim că programul a mai fost implementat în anul școlar 2013-2014 printr-un proiect pilot la Școala Gimnazială „Traian Dârjan”.

AU INCEPUT INSCRIERILE PENTRU GALA „10 PENTRU CLUJ”
Au început înscrierile pentru cea de a X-a ediție a Galei „10 pentru Cluj”, dedicată tinerilor care au obținut rezultate bune la învățătură în anul școlar 2017-2018. Elevii se pot înscrie până în 16 noiembrie pentru una din cele 4 secțiuni, și anume: elevi de liceu, elevi din ciclul gimnazial, elevi din ciclul primar și copiii din ciclul preșcolar din grădinețele particulare și de stat. Elevii de liceu și cei din ciclul gimnazial pot fi nominalizați pentru una dintre categoriiile: ambasador de Cluj, Social, arte, sport, it, științe și mediu, inovație și Cluj 100. Cei care doresc să se înscrie la mai multe categorii trebuie să depună dosare pentru fiecare în parte. De asemenea, vor fi acordate titlul profesorul anului – pentru cadrele didactice care respectă anumite criterii și elevul anului pentru cei care au obținut rezultate excepționale la concursurile și olimpiadele școlare. Cu excepția candidaților înscriși în învățământul preșcolare, la concurs nu pot să participe câștigătorii ultimelor două ediții. Elevii vor fi premiați în funcție de relevanța premiului la categoria la care au fost nominalizați, contribuția adusă la dezvoltarea activității la care au participat, la creșterea prestigiului municipiului și excelența în domeniile de activitate invoatoare. Dosarele pot fi depuse la Serviciul central de informare pentru cetățeni, precum și la primăriile de cartier stabilite în regulament.

A INCEPUT DEPUNEREA CERERILOR PENTRU ACORDAREA AJUTORULUI DE INCALZIRE
A început depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței. Potrivit Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, acesta se acordă în sezonul noiembrie-martie, tuturor persoanelor care au domiciliul sau reședința valabilă în Cluj-Napoca. De ajutor beneficiază persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună, dacă veniturile cumulate nu depășesc 1082 pentru persoanele singure, 786 lei/pers pentru persoanele sau familiile care se gospodăresc împreună și 615 lei/pers pentru persoanele sau familiile care se gospodăresc împreună și folosesc pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi. Cererile pot fii depuse la Centrul de Informare pentru Cetățeni, primăriile din cartier, în Piața Unirii nr. 1, cam. 15, și la Direcția de Asistență Socială și Medicală. Solicitanții pentru energie termică pot să depună cererile la administratorul imobilului care le va centraliza.