16 octombrie

TÂRG DE HAINE CU PESTE 40.000 DE ARTICOLE VESTIMENTARE LA EXPO TRANSILVANIA
Peste 40.000 de articole vestimentare începând de la preţuri minime vor fi expuse de astăzi şi până duminică la Târgul de haine organizat la Expo Transilvania.
Evenimentul este deschis publicului larg între orele 8 şi 20.

PLATA CREŞELOR VA PUTEA FI FĂCUTĂ ONLINE
Părinţii care au copiii înscrişi la una dintre creşele publice din oraş vor putea plăti de acum taxa necesară educaţiei şi online, pe site-ul primăriei la secţiunea Plăţi online/Plăţi creşe.
Pentru plata online sunt necesare CNP-ul copilului şi o adresă de email a părinţilor, care ulterior vor fi informaţi electronic inclusiv cu privire la taxele viitoare. Referitor la creşele de stat din oraş, precizăm că acestea percep taxe între 1,29 de lei şi 5,15 lei pe zi pentru fiecare copil.

PESTE 160 DE ELEVI VOR BENEFICIA DE PROGRAMUL “ŞCOALĂ DUPĂ ŞCOALĂ”
Peste 160 de elevi clujeni care provin din familii cu risc de marginalizare vor beneficia de programul „Şcoală după şcoală” în cadrul căruia vor primi hrană în timpul cursurilor.
Scopul iniţiativei este de a preveni şi reduce, în acelaşi timp, abandonul şcolar. Instituţiile de învăţământ care fac parte în acest an din program sunt Şcolile Gimnaziale „Traian Dârjan”, „Nicolae Iorga”, „Octavian Goga” şi „Nicolae Titulescu”. Alocarea bugetară pentru acest proiect este de peste 280.000 de lei.

ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ DE VOT PENTRU BUGETAREA PARTICIPATIVĂ
Primăria Municipiului Cluj-Napoca a anunţat că aceasta este ultima săptămână în care cetăţenii mai pot să voteze în cadrul primei etape a procesului de bugetare participativă.
Votarea are loc online prin intermediul platformei bugetareparticipativa.ro şi poate fi făcută doar de către persoanele care se află pe raza teritorială a oraşului. Cei care nu sunt familiarizaţi cu mediul online sau nu au acces la internet pot să voteze prin intermediul biroului amenajat la Clădirea Casino din Parcul Central, de luni până vineri între orele 13 şi 17. Reamintim că dintre cele 199 de proiecte depuse în această ediţie au fost declarate eligibile 40. Etapa finală de vot va începe în 28 octombrie, iar lista celor 15 proiecte care urmează să fie implementate va fi publicată în 25 noiembrie.

PESTE 2 MILIOANE DE LEI INVESTIŢI ÎN SPITALUL DE BOLI PSIHICE CRONICE DE LA BORŞA
Peste 2 milioane de lei au fost investiţi în ultimii doi ani de către Consiliul Judeţean în Spitalul de Boli Psihice Cronice de la Borşa.
Suma a fost folosită pentru construirea pavilionului cu regim de înălţime, asistența tehnică necesară și pentru întocmirea documentațiilor necesare pentru construcţia unui nou pavilion.

PROCEDURA DE LICITAŢIE PENTRU RESTAURAREA CASTELULUI BANFFY A FOST ANULATĂ
Procedura de licitație pentru lucrările de restaurare, conservare şi punere în valoare a ansamblului monument istoric Banffy, din satul Răscruci – comuna Bonţida a fost anulată pentru a treia oară după ce nicio ofertă nu a fost depusă până la termenul limită.
Contractul prevedea restaurarea imobilului Castel Banffy și a parcului monument, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 22 de milioane de lei. Totodată, prin intermediul proiectului trebuiau restaurate și consolidate şi alte două imobile care ar fi urmată să deservească clădirea principală.

CONTRACTUL PENTRU EXECUŢIA LUCRĂRILOR LA DRUMUL APUSENILOR A FOST SEMNAT
Contractul privind execuţia lucrărilor pentru realizarea Drumului Apusenilor a fost semnat la începutul acestei săptămâni, documentul fiind atribuit Antreprizei de Reparaţii şi Lucrări.
Lucrările vor demara în perioada imediat următoare şi vor avea un termen de execuţie de 24 de luni, valoarea lor ridicându-se la aproximativ 103 milioane de lei. Mai exact proiectul vizează reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene 764B şi a drumului judeţean 108K. Pentru creşterea siguranţei rutiere vor fi construite trotuare, staţii de autobuze, parcări auto, patru benzi rezonatoare şi sisteme de avertizare luminoasă.