16 septembrie

70 DE CAZURI DE COVID-19 RAPORTATE IN ULTIMELE DOUA ZILE LA CLUJ-NAPOCA
Doar în ultimele două zile la Cluj-Napoca au fost depistate alte 70 de cazuri cu COVID-19, iar un pacient infectat cu noul coronavirus a murit.
De asemenea, în acest moment, în spitalele dedicate COVID-19 din Cluj-Napoca sunt internați 270 de bolnavi, dintre care 229 provin din județul Cluj. Cu cele 2516 cazuri înregistrate, Clujul se situează pe locul 15 între județe. În această raportare sunt incluse toate cazurile depistate și tratate la Cluj-Napoca, inclusiv cele provenite din alte județe. Cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate până în prezent, sunt în București – 13.861 și în județul Suceava, cu 5582 de cazuri.

LOCURILE DE PARCARE LIBERE DIN ZONA I POT FI IDENTIFICATE CU AJUTORUL UNEI APLICATII
Locurile de parcare libere din zona istorică a municipiului Cluj-Napoca pot fi identificate direct pe telefonul mobil.
În acest scop au fost deja instalați senzori, prin City Parking, în zona ANAF, pe Aleea Învățătorului, respectiv în P-ța Ștefan Cel Mare. Lucrările continuă săptămâna aceasta cu străzile Victor Babeș, Samuel Micu, Clinicilor, Baba Novac și Universității, în total urmând a fi instalați peste 1200 de senzori. Prin aplicația City Parking conducătorii auto vor fi ghidați către cel mai apropiat loc liber de parcare din zona I. Investiția în acest proiect se ridică la 950.000 de lei, iar pentru cetățeni va fi suficent să instaleze aplicația City Parking și astfel să aibă la îndemână o hartă, în timp real, a parcărilor libere în cele mai circulate zone din oraș.

LICEUL TEHNOLOGIC SPECIAL SAMUS VA FI REABILITAT SI MODERNIZAT
Consiliul Județean Cluj a semnat contractul pentru executarea lucrărilor de construcții și instalații în cadrul proiectului de modernizare a Liceului Tehnologic Special Samus.
Obiectivul general al proiectului cu finanțare europeană îl reprezintă creșterea eficienței energetice a celor trei corpuri de clădire a Liceului Tehnologic Special Samus, prin reabilitarea termică a anvelopei, a instalațiilor electrice, precum și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei. Valoarea lucrărilor este de peste 8 mil de lei fără TVA, iar durata de execuție a acestora este de 12 luni din momentul emiterii ordinului de începere.