17 decembrie

PESTE 100 DE TONE DE MATERIAL ANTIDERAPANT FOLOSITE PENTRU COMBATEREA POLEIULUI
Peste 100 de tone de material antiderapant au fost folosite pentru combaterea fenomenului de polei pe drumurile judeţene.
Autoritatea judeţeană a mai precizat că în dimineaţa zilei de astăzi nu au existat drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfăşurându-se în condiţii specifice sezonului rece. Zonele în care s-au efectuat acţiuni pentru combaterea fenomenului de polei sunt Turda, Huedin, Gherla, Gilău şi Dej.

SUPRAIMPOZITARE PENTRU CLADIRILE AFLATE IN DEGRADARE
35 de proprietari de clădiri vor fi somaţi să plătească începând cu anul viitor taxe mai mari de impozitare, ca urmare a faptului că imobilele sunt neîngrijite şi degradate.
Clădirile astfel situate în zona centrală şi istorică a oraşului vor fi supraimpozitate cu un procent de 500%. În acest sens, Consiliul local va aproba în şedinţa de joi mai multe proiecte de hotărâre. Din 2016, de când se practică această supraimpozitare, au fost refaţadizate mai bine de 500 de clădiri, iar la acest moment peste 80 sunt în curs de reabilitare.

CAZARE GRATUITA PENTRU PARINTII AI CAROR COPII SUFERA DE AFECTIUNI ONCOLOGICE
Părinţii ai căror copii suferă de afecţiuni oncologice şi prin urmare vin în Cluj pentru efectuarea tratamentului necesar vor beneficia de cazare gratuită în oraş.
Proiectul se intitulează „Căsuţa copiilor” şi prevede construirea unei clădiri cu 10 camere. Imobilul ar urma să fie construit pe un teren ce are o suprafaţă de 680 metri pătraţi şi care este situat în zona Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă”. Valoarea totală a investiţiei este de 1,2 milioane de euro.

PARC NOU IN CARTIERUL ZORILOR
Un nou parc urmează să fie construit în oraş în perioada următoare, după ce Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a aprobat un proiect în acest sens.
Parcul va fi situat în cartierul Zorilor, mai precis în zona Spitalului de Recuperare, pe o suprafaţă de peste 1 hectar. Acesta va fi dotat cu mobilier urban modern, vor exista zone de fitness, spaţii dedicate special copiilor şi alte zone de relaxare pentru cetăţeni. Totodată, vor fi plantaţi în jur de 180 de arbori şi mai bine de 200 de arbuşti.

PIESE DE TEATRU IN AUTOBUZE
Cei care vor călătorii cu mijloacele de transport în comun până duminică vor avea parte de fragmente din piese de teatru ce aparţin dramaturgiei universale, care au fost înregistrate de artişti ai Teatrului Naţional Lucian Blaga.
Totodată, începând din 24 decembrie şi până în 30, se vor difuza piese ce aparţin dramaturgiei româneşti. Materialele sunt difuzate zilnic, între 10 şi 12, respectiv de la 19 la 21. Proiectul face parte din seria de evenimente organizate de instituţie pentru celebrarea centenarului în teatrul clujean.

SCUTIREA DE LA OBLIGATIILE BUGETARE RESTANTE S-A APLICAT PANA IERI
Contribuabilii care şi-au achitat până ieri obligaţiile bugetare restante la data de 31 decembrie 2018 au beneficiat, potrivit legii, de anularea penalităţilor aferente fiecărei zile de întârziere peste termenul admis.
Pentru cei care nu au îndeplinit condiţiile legale pentru a beneficia de aceste facilităţi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va relua măsurile de executare silită potrivit legii.