17 februarie

CLUJANA A IESIT DIN INSOLVENTA
Fabrica de încălţăminte Clujana a primit din partea Tribunalului Specializat Cluj decizia favorabilă pentru încheierea procedurii generale a insolvenţei şi reinserţia în activitatea economică.
Decizia a venit în urma eforturilor depuse pentru îndeplinirea măsurilor stabilite în planul de reorganizare al companiei. Reprezentanţii instituţiei au declarat că datoriile acumultate de-a lungul timpului au fost achitate, iar procentul de vânzări a crescut considerabil în ultima perioadă, ceea ce face ca societatea să poată concura de la egal la egal cu ceilalţi competitori de pe piaţă.

PROIECT PENTRU MODERNIZAREA CAII FERATE PE RUTA CLUJ-EPISCOPIA BIHOR
Un proiect de hotărâre ce are ca obiect electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată de pe tronsonul Cluj-Napoca – Episcopia Bihor a fost semnat şi aprobat la sfârşitul săptămânii trecute.
Documentul prevede reabilitarea a 166 de km de cale ferată şi electrificarea a 160 de km de pe această rută. Investiţia face parte dintr-o serie de proiecte mai ample derulate de Căile Ferate Române, Clujul fiind unul dintre punctele ce vor folosi la decongestionarea traficului. Valoarea lucrărilor, care includ şi modernizarea Gării din Cluj-Napoca, se ridică la peste 7 miliarde de euro, acestea urmând să înceapă în luna aprilie a anului viitor.

SKATE-PARK-UL ROZELOR VA FI MODERNIZAT
Licitaţia privind proiectarea şi modernizarea skate-park-ului Rozelor a fost lansată săptămâna trecută, valoarea contractului ridicându-se la 2,6 milioane de lei.
Proiectul prevede extinderea skatepark-ului cu 1000 de metrii pătraţi, realizarea unor zone de şedere, un totem de intrare şi amplasarea unui grup social automat. Ofertele pot fi depuse până în 27 februarie. Precizăm că modernizarea vine în urma unui proiect ce a fost depus în cadrul procesului de Bugetare Participativă.

ATELIER GOOGLE GRATUIT PENTRU STUDENTII CLUJENI
Atelierul Digital pentru Programatori iniţiat de Google va fi disponibil gratuit pentru studenţii din Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti în această primăvară.
Înscrierile se pot face până în 24 februarie, iar în ceea ce-i priveşte pe studenţii clujeni aceştia vor fi instruiţi pe str. Dorobanţilor la parterul Universităţii Tehnice. Atelierul este destinat studenţilor care doresc să înveţe programare sau să-şi crească nivelul de cunoştinţe în IT.