17 iulie

AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE PE STR. BUNĂ ZIUA
Ieri au demarat lucrările de supralărgire și modernizare a străzii Bună Ziua. Proiectul prevede lărgirea străzii, de la intersecția cu Calea Turzii până la intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului – Fagului. Pentru executarea acestor lucrari, 64 de parcele de teren private, în suprafaţă totală de aproximativ de 2.400 mp, au fost expropriate, administratia locala platind pentru acestea 1,3 milioane de lei. La finalizarea lucrărilor, strada Bună Ziua va avea trei benzi de circulatie: o bandă de coborâre (dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului – Trifoiului – Fagului) și două benzi la urcare. De asemenea, sunt prevăzute benzi pentru biciclete și trotuare pe ambele părți ale străzii. Termenul de execuție a lucrării este de 12 luni, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 20 de milioane de lei.

 

EXERCIȚIU FINALIZAT DE SCAFANDRII SALVAMONT-SALVASPEO CLUJ
Scafandrii Serviciului Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au finalizat un amplu stagiu de pregătire ce a avut loc la lacul Beliş. Tematica stagiului a fost legată de scufundarea în condiții dificile: adâncime mare, temperatură joasă și vizibilitate redusă. De asemenea, tot în acest context a fost realizată și pregătirea scafandrilor aspiranți. Totodată, stagiul de pregătire a scafandrilor clujeni a reprezentat o bună practică pentru exercițiul național de scufundări la care vor participa salvatorii clujeni, exercițiu ce va avea loc în luna august, la Gura Apei, în județul Hunedoara. Formarea echipei de scafandrii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a început în anul 2014, echipa actuală fiind formată din 5 angajați și 5 voluntari.

 

ÎNTRERUPEREA FURNIZĂRII APEI POTABILE PE STR. IULIU MOLDOVAN
Compania de Apă Someș S.A. anunță că în vederea efectuării unor lucrări programate de reparații la rețeaua de alimentare cu apă, va întrerupe furnizarea apei potabile mâine, 18 iulie, între orele 09:00 și 16:00, pe str. Iuliu Moldovan, între str. Prof. Gheorghe Marinescu și str. Louis Pasteur. Prin urmare, clienții Companiei de Apă Someș S.A., care locuiesc pe str. Iuliu Moldovan, sunt îndemnați să ia măsuri de stocare a acelor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe perioada anunțată.