17 mai

PARCARI GRATUITE LA SCOALA POPULARA DE ARTE
Școala Populară de Arte pune la dispoziția clujenilor locurile de parcare din curtea instituției, ca urmare a deficienței pe care municipiul Cluj-Napoca o are în acest sens. Persoanele care doresc să își parcheze autovehiculele pe teritoriul unității de învățământ, o pot face gratuit, în limita locurilor disponibile.

NOAPTEA EUROPEANA A MUZEELOR INCEPE MAINE
Clujenii iubitori de cultură vor avea posibilitatea să participe în seara zilei de mâine, la Noaptea Europeană a Muzeelor. Printre cele 9 instituții care participă la ediția din acest an, se numără Muzeele Etnografic și de Artă, Muzeul Național de Istorie al Transilvaniei și Muzeele Universității Babeș-Bolyai. La eveniment va participa și meșterul olar maramureșan, Daniel Leș, care va face demonstrații la vechiul Casino din parcul Central, iar Turnul Croitorilor va găzdui 25 de artiști ceramiști.

ZBORURI ZILNICE CLUJ-INSTANBUL DIN IUNIE
Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca va introduce zboruri zilnice către Instanbul, începând cu 24 iunie, prin Compania aeriană Turkish Airlines. La momentul de față, zborurile către această destinație au loc doar de 4 ori pe săptămână, iar modificarea ar urma să se aplice inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

PROCEDURA DE OBTINERE A AVIZELOR VA FI SIMPLIFICATA DIN IUNIE
Primăria municipiului Cluj-Napoca urmează să simplifice procedura de obținere a avizelor și a autorizațiilor de către cetățeni, începând cu luna iunie. Astfel, instituția locală se va ocupa de de adăugarea la dosar a documentelor care se află în competența de emitere a administrației locale. De exemplu, dacă o persoană are de primit o autorizație de construcție de la Primărie și are nevoie de mai multe avize, cum ar fi cele de siguranța circulației, spații verzi sau salubritate, ea nu va mai trebui să se deplaseze la fiecare structură în parte, ci această competență va reveni în atribuțiile personalului administrației locale. Primarul Emil Boc a declarat că această inițiativă este o formă de respect față de timpul și banii clujenilor, scopul fiind eficientizarea relației cetățean – administrație locală.