17 octombrie

CONTROALE IN PIETE
Politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie comerciala si de la Serviciul Ordine si siguranta publica au desfasurat saptamina trecuta mai multe actiuni de control în colaborare cu politisti de la Sectia 2 Politie si Sectia 4 Politie, jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobila Cluj si politisti din cadrul Politiei Transporturi.
A avut loc o actiune privind combaterea comertului în locuri neautorizate si verificarea respectarii normelor de comert în piete. Verificarile au avut loc în Piata Mihai Viteazu, str. Ploiesti, str. Croitorilor, str. Arges, Piata Marasti – pe domeniul public si în incinta pietei. Au fost întocmite 8 procese-verbale de constatare a contraventiei, în valoare de 3.100 lei, pentru comert în loc neautorizat, neetichetarea corespunzatoare a produselor agricole
comercializate, lipsa buletinelor de verificare metrologica pentru cintare, lipsa registrului unic de control.

CONTROALE IN AEROPORT
O actiune ampla s-a desfasurat în incinta Aeroportului International “Avram Iancu” si în imediata vecinatate a acestuia. Aspectele urmarite au fost: respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie – detinerea autorizatiilor prevazute de lege, afisarea
tarifelor practicate, utilizarea aparatelor de taxat verificate metrologic; respectarea standurilor aprobate. Au fost incheiate 10 procese-verbale de constatare a contraventiilor, în valoare de 2.975 lei, pentru: lipsa atestate profesionale, lipsa asigurare de bunuri si
persoane, stationare neregulamentara si nerespectarea standurilor aprobate. De asemenea au fost aplicate si puncte de penalizare conducatorilor de autovehicule stationate neregulamentar.

NOU SENS GIRATORIU
Primaria Cluj-Napoca a amenajat un sens giratoriu la intersectia strazilor Eremia Grigorescu- C.A. Rosetti. Astfel, pe cele trei intrari în intersectie, toate autovehiculele vor ceda prioritatea de trecere celor care circula din partea stinga.
Noul sens giratoriu va avea initial un caracter experimental. Ulterior, daca isi va dovedi eficienta, va deveni permanent.

CURSURI GRATUITE DE LIMBI STRAINE
Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” invita publicul interesat sa se înscrie si sa participe la atelierele, cursurile si cluburile de limbi straine organizate gratuit pentru comunitatea clujeana. Programul de învatare a limbii engleze, „Curs de limba engleza pentru seniori”, se desfasoara în grupuri restrinse la sediul central de pe Calea Dorobantilor în fiecare zi de joi.
La American Corner, sediul central al bibliotecii, se organizeaza mai multe cluburi si ateliere pentru învatarea sau aprofundarea limbii engleze pe categorii: prescolari, tineri si adulti.
De asemenea, la Filiala „Traian Brad” a Bibliotecii, pe strada Izlazului, au loc activitati de învatare a limbilor straine – spaniola si engleza: în fiecare zi de marti – limba spaniola, iar joia limba engleza.

FESTIVAL INTERNATIONAL AL TEATRELOR DE PAPUSI
A 15-a editie a Festivalului International al Teatrelor de Papusi si Marionete „Puck” a inceput astazi la Cluj. 32 de spectacole vor fi sustinute de trupe de teatru din tara si din strainatate. Spectacolele vor avea loc in perioada 17 – 21 octombrie, la Teatrul Puck, la Casa de cultura a studentilor, la cinema Dacia, la Turnul Croitorilor, la Opera Maghiara si la Teatrul National.

CARMINA BURANA – CONCERT CARITABIL
Corul si Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania” va invita miine la un concert caritabil sustinut in sprijinul Crinei Terhes, sotia tenorului Calin Terhes, diagnosticata cu cancer de gradul IV. Va fi interpretata lucrarea Carmina Burana de Carl Orff. Concertul are loc la Colegiul Academic, miine de la ora 19. Intrarea se face pe baza unei donatii de minim 30 de lei. Banii vor fi utilizati pentru tratamente in clinicile din tara si din strainatate.