17 septembrie

22 DE LOCURI DISPONIBILE PENTRU COPIII CU CORONAVIRUS LA SPITALUL DE BOLI INFECTIOASE
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca este pregătit să primească și să trateze, la nevoie, elevii clujeni care au fost diagnosticați ca fiind purtători ai noului coronavirus.
Potrivit prefectului Mircea Abrudean, încă de la începutul pandemiei în instituția medicală au fost amenajate 22 de locuri speciale pentru copii din județ ce au fost depistați cu COVID-19. Dacă situația se va înrăutăți însă, spațiul disponibil pentru îngrijirea micuților va fi extins. Cele 22 de locuri se află acum în 11 saloane, dotate cu două paturi, fiecare.

AU FOST RELUATE ZBORURILE DIN CLUJ-NAPOCA SPRE POLONIA
Zborurile din Cluj-Napoca spre Polonia vor putea fi reluate din această săptămână, după ce autoritățile Republicii Polone au anunțat reluarea curselor aeriene spre și dinspre România, care au fost închise temporar încă din primăvară.
Decizia este valabilă până pe data de 29 septembrie și a fost luată ținându-se cont de situația epidemiologică privind pandemia de coronavirus, care a impus luarea unor măsuri de maximă siguranță pentru cetățenii polonezi și pentru turiștii care vizitează țara. Zborurile spre Polonia, cu pornire din Cluj-Napoca, sunt operate de compania LOT Polish Airlines, care în urma restricțiilor anunțate de guvernul polonez în privința suspendării traficului aerian internațional, a decis în primăvară anularea curselor din Cluj-Napoca, București și Timișoara, respectiv din Ungaria. Detalii legate de rutele aeriene cu plecare din municipiul Cluj-Napoca pot fi găsite pe site-ul airportcluj.ro.

PROIECT PENTRU FACILITAREA ELIBERARII BILETELOR DE TREN PENTRU STUDENTI
CFR Călători a anunțat o serie de măsuri menite să faciliteze emiterea legitimațiilor de călătorie pentru studenții care beneficiază de gratuitate la transportul feroviar.
În acest scop, pe 10 septembrie a fost încheiat un protocol între compania feroviară și trei organizații studențești reprezentative la nivel național, document care prevede procedura prin care studenții pot să-și procure biletele de tren online sau prin automatele de vânzare. În urma definitivării actului normativ privind modificarea și completarea prevederilor metodologice pentru acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți, persoanele vizate vor trebui să-și creeze un cont pe site-ul: cfrcalatori.ro sau la casele de bilete dotate cu sistem electronic, astfel încât să fie înregistrate datele care atestă calitatea de student și dreptul de gratuitate. Mai multe detalii legate de acest proiect pot fi aflate la adresa cfrcalatori.ro.