18 august

UN NOU SERVIGIU LANSAT DE WIZZ AIR
Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, a anunţat lansarea serviciului Fare Lock, ce va permite pasagerilor să “blocheze” timp de 48 de ore preţul şi pachetul de servicii pentru zborul selectat. Astfel, pentru o taxă de 14 lei, sau 3 euro de persoană, pasagerii au posibilitatea de a-și asigura un tarif selectat pentru o perioadă de două zile, timp în care biletele selectate nu vor fi vândute, iar prețul tichetului nu se va schimba. Serviciul Fare Lock este disponibil pe site-ul wizzair.com și poate fi utilizat pentru rezervările realizate cu mai mult de 7 zile înainte de data plecării. Pentru a finaliza rezervarea la prețul garantat de Fare Lock, clienții Wizz Air vor trebui să plătească biletul de avion cu cardul, în termen de 48 de ore de la accesarea acestei opțiuni. De asemenea, vă reamintim că începând cu 29 octombrie 2017, Wizz Air nu va mai percepe un tarif adiţional pentru bagajul mare de mână. Modificarea reprezintă o creştere cu 50% a volumului bagajului în comparaţie cu dimensiunea anterioară acceptată gratuit.

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE
Primăria Cluj-Napoca anunță instituirea unor restricții de circulație pe aleea Stadion, cu ocazia desfășurării congresului religios al Martorilor lui Iehova. Restricțiile de circulație vor avea loc de astăzi și până duminică, între orele 07.00 -18.00. De asemenea, în această perioadă, autobuzele liniei 30 vor circula deviat, în ambele sensuri, pe str. G. Cosbuc – Spl. Independenței – Pod Garibaldi. În intervalul menționat se suspendă stațiile de pe str. Uzinei Electrice, care vor fi înlocuite cu cele de la peroanele de tramvaie din dreptul Sălii Polivalente.

LUNI ÎNCEPE SESIUNEA DE TOAMNĂ A BACALAUREATULUI
Sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat începe luni, 21 august, cu probele scrise. La nivelul judeţului Cluj, s-au înscris 952 de candidaţi, dintre care 655 în municipiul Cluj-Napoca, 158 la Turda şi 139 la Dej. Pentru buna desfăşurare a examenului, în județ au fost organizate 4 centre de examen și anume la Colegiul Tehnic Turda, Colegiul Tehnic de Comunicaţii Augustin Maior din Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Dej și Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca. Probele acestei sesiuni a examenului de Bacalaureat se desfășoară de luni, 21 august, până joi, 31 august. Primele rezultate vor fi afișate în 1 septembrie, tot atunci vor fi depuse și eventualele contestatii, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în 6 septembrie.

1.800 DE KILOMETRI PE BICICLETĂ
Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani destinați organizării unei tabere dedicate copiilor cu diabet, artrită juvenila și boli oncologice. Alpar Katona și Zoltan Szenasi vor porni, pe biciclete, de la Șăulia și vor parcurge cei 1.800 de km în 2 săptămâni, traversând 5 țări. Cei doi clujeni sunt membri ai Asociației CSM Rupicapra, înființată în urmă cu patru ani din inițiativa unor oameni pasionați de natură și de sporturile montane.